Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o veste proastă pentru DNA Magistraţii constănţeni au constatat „neregularitatea“ rechizitoriului unui fost primar constănţean

ro

12 Oct, 2015 00:00 3012 Marime text


După ce, săptămâna trecută, Curtea de Apel Constanţa a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a şefului reprezentanţei Tulcea a Registrului Auto Român (RAR), Doru Manole, DNA a mai primit o veste proastă.

Citeşte şi

Şeful RAR Tulcea „nu prezenta pericol pentru ordinea publică“ - Cine şi de ce l-a pus în libertate pe Doru Manole

 
Tribunalul Constanţa a constatat „neregularitatea rechizitoriului DNA“ în care Visel Iusein, fostul primar PSD al localității Dobromir, județul Constanța, este acuzat că ar fi obținut un milion de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Iusein ar fi fost trimis în judecată, potrivit unor surse judiciare, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție București.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în cauză au mai fost deferiți Justiției Mursel Iuseim și Sachir Iusein, dar și SC Agricol Iusein SRL. De partea cealaltă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - APIA este parte civilă.
 
Totodată, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins „celelalte cereri şi excepţii formulate de inculpaţi, ca nefondate“. „Prezenta încheiere se comunică Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a emis
rechizitoriul, în vederea remedierii neregularităţilor actului de sesizare“. 

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de contestaţie, la finalizarea procedurii de cameră preliminară. 
 
Amintim că, aproape de finele anului 2013, în localitatea Dobromir ar fi fost efectuate mai multe percheziții domiciliare, iar potrivit unor surse, unul dintre cei vizați de acțiune ar fi fostul primar al localității. În cauză, organele de anchetă au arătat că cei luați în colimator ar fi obținut un milion de euro de la APIA.

Despre Agricol Iusein SRL

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 11 octombrie, SC Agricol Iusein SRL, înfiinţată în anul 2005, are sediul în Dobromir şi se ocupă de „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase“. Asociați în firmă apar Visel Iusein, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95,46%, și Fatma Iusein, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4,54%. Administratorul firmei este Kemal Iusein.

Numele lui Visel Iusein mai apare şi în Millennium Salim SRL, Vali si Geta SRL şi Visel Salim SRL (dizolvare).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii