Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine sunt Tinerii bănuiţi că ar fi vândut droguri elevilor din mai multe licee din Constanţa, trimişi în judecată

ro

14 Nov, 2013 00:00 1557 Marime text
Unul dintre tineri, conform DIICOT, procura drogurile pe relaţia Spania - România, iar prin intermediul celorlalţi doi învinuiţi le vindea elevilor din mai multe unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul în care trei tineri sunt bănuiţi că ar fi vândut droguri elevilor din mai multe unităţi de învăţământ de pe raza municipiului. Drept urmare, procurorii DIICOT i-au deferit justiţiei pe cei trei suspecţi, aceştia urmând să fie judecaţi de Tribunalul Constanţa pentru trafic de droguri. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 10 decembrie.

La finele lunii trecute, conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au prins în flagrant trei persoane din Constanţa în imediata apropiere a unui liceu. Organele de anchetă au mai susţinut că cei trei deţineau în mod ilicit, în vederea vânzării, cantitatea de 25 de grame de cannabis porţionat la aproximativ 1-1,5 grame şi pentru care pretindeau suma de 70 lei/gram.
Cercetările s-au extins sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa. „În baza autorizaţiei de percheziţie emise de Tribunalul Constanţa, la domiciliul lui B.A.L., sub pat, a fost identificată o pungă ce conţinea cantitatea totală de 244 de grame de cannabis.
Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”, potrivit oamenilor legii. Ulterior cercetărilor, procurorii au stabilit că tânărul de 24 de ani „procura drogurile pe relaţia Spania - România, iar prin intermediul celorlalţi doi învinuiţi le vindea elevilor din mai multe unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa”. Faţă de acesta, procurorul DIICOT a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul a fost prezentat Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

Pe data de 29 octombrie, Alexandru Lucian Bazan a fost arestat pentru 29 de zile, la cererea DIICOT Constanţa. Ieri, Bazan a fost trimis în judecată alături de Dragoş Florinel Petcu şi de Cătălin Robaciu, pentru trafic de droguri. Tot ieri, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de Bazan, căruia i-a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Menţinerea măsurii arestării preventive poate fi atacată cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat, însă respingerea cererii de înlocuire este fără cale de atac. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 12 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii