Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duşi în arest pentru 24 de ore Cel mai „avut” dintre poliţiştii de frontieră acuzaţi de corupţie are o maşină fabricată în ’98 (documente)

ro

24 Mar, 2014 00:00 3983 Marime text
După 24 de ore petrecute în arest, cei cinci poliţişti ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă din cadrul Gărzii de Coastă suspectaţi de corupţie au fost puşi în libertate. Decizia a fost luată, sâmbătă, de Mihaela Vlăsceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, care a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele poliţiştilor mai sus precizaţi. Cu toate acestea, agenţii nu pot răsufla uşuraţi! Procurorii au atacat la Curtea de Apel Constanţa hotărârea Tribunalului.
 

Lista celor cinci poliţişti duşi la arestare este deschisă de Silviu Frăţilă şi continuată de Ramazan Erhan, de Gheorghe-Dorian Sandu, de Nicoleta Daniela Mitache şi închisă de Ţiripan Adrian. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi protejat diverse persoane bănuite că sunt implicate în activităţi de contrabandă cu combustibil preluat de la navele care tranzitează Dunărea, în scopul valorificării. Conform declaraţiilor de avere, dintre cei cinci agenţi acuzaţi că ar fi încălcat legea cel mai „înstărit” este Silviu Frăţilă, care are, împreună cu soţia, un apartament în Medgidia, un autoturism marca Opel (fabricat în 1998) şi o datorie la Raiffeisen Bank de 9.500 de euro. Alături de agenţi, procurorii au mai prezentat Tribunalului Constanţa, tot cu propunere de arestare preventivă, şapte civili, respectiv: Marian Sasu, Nicolae Cara-Ion, Ion Sasu, Marius Geonete, Viorel Mocanu, Bogdan Alexandru Horţea şi Constantin Popescu. Toate cele 12 persoane au fost încătuşate după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie din Constanţa, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea au efectuat 14 percheziţii.Poliţiştii sunt acuzaţi că ar fi protejat diverse persoane implicate în activităţi de contrabandă cu combustibil preluat de la navele care tranzitează Dunărea, în scopul valorificării, precum şi furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii persoanelor implicate în activităţile de contrabandă şi evaziune fiscală.„Astfel, în schimbul protecţiei oferite şi al informaţiilor privind dispozitivul de patrulare al Poliţiei de Frontieră şi circulaţia navelor pe Dunăre, agenţii au pretins şi primit combustibil şi alte produse, precum şi peşte de la braconierii care acţionează în zonă.(...) Cercetarea penală s-a extins şi faţă de 10 persoane civile fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă. Prejudiciul calculat de organele fiscale în urma faptelor inculpaţilor depăşeşte suma de 500.000 de lei.Ca urmare a percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, sume de bani în valoare de peste 30.000 lei şi 5.000 euro, punându-se sub sechestru cantitatea de peşte, două tone de motorină, ambarcaţiuni, motoare de bărci”, au conchis ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii