Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drama navigatorilor. După luni de sechestru vin acasă. Căpitanul și bucătarul sunt români. Unul este din județul Constanța. Detalii incredibile

ro

18 May, 2017 03:17 14703 Marime text
Drama echipajul navei navei Sotra format din 10 persoane, printre care căpitanul Viorel Moga și bucătarul Roman Ion Păunescu, şase marinari din India, unul din Pakistan şi unul din Tanzania, pare să se încheie.

Cel puțin acesta se înțelege din mesajul pe care l-am primit, în acestă noapte, de la căpitanul Viorel Moga.

 ”Vreau să vă mulțumesc la toți și să vă dau prima veste bună de la noi, de pe nava "Sotra", ancorata de trei luni în bazinul portului Gulluk:

Dupa atâtea necazuri, după primirea unei sume infime ca recuperare a salariilor (plata făcută de asiguratori), vineri 19 mai, pleacă spre familiile lor - ACASA-, șase din cei zece marinari.

Printre aceștia este și bucătarul nostru, Roman - Ion Păunescu, din Navodari.

Ceilalti cinci sunt patru din India și unul din Pakistan”.


În același mesaj Viorel Moga ne mai scrie că rămân pe navă doar patru, dar se pare că și ei vor pleca săptămâna viitoare.

Reamintim că echipajul navei Sotra se află de câteva luni în Portul turcesc Gulluk, din Marea Egee, la limita supraviețuirii: tancurile de combustibil ale navei erau aproape goale, iar mâncare au primit în tot acest timp doar de la căpitănia portului.

Viorel Moga a precizat că vasul pe care se află este sub pavilion Republica Moldova, și era blocată în apele turcești din cauza unor neînțelegeri dintre armator și autoritățile locale.

 
”Nava a fost reținută pentru niște probleme pe care le-a suferit armatorul fără să aibă vreo vină. E vorba de un credit mai vechi, înainte de a fi armatorul acesta, de aceea s-a reținut nava. Singura greșeală a armatorului a fost și este că nu ne-a plătit la timp. Avea întârzieri între 2 și 5 luni la echipaj, între timp s-a mai adăugat. Stăm și așteptăm ca nava să fie eliberată, să ne primim salariile”, preciza atunci Viorel Moga.

Sursa foto: Facebook/Viorel Moga
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii