Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Este Ziua Marinei Române. Ce cadou să le facă statul marinarilor români, de ziua lor?

ro

15 Aug, 2022 00:00 1895 Marime text


În fiecare an, la data de 15 August, serbăm Ziua Marinei Române.
 
Fără excepție, în această zi de sărbătoare, autoritățile centrale, dar și cele locale, vin cu mic, cu mare (vorbind din punct de vedere al gradelor și nu numai) la mal de mare, pentru a-i felicita pe marinarii români, pentru a vorbi despre cât de mândri suntem toți de ei și pentru a face fotografii.
 
Cum este și normal, de altfel.
 
Fiică de comandant fiind și petrecându-mi copilăria pe faleza din Constanța, peste drum de Cazino, am participat an de an la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române, festivități pe care le așteptam cu tot dragul și care îmi inspirau sentimente dintre cele mai calde față de toți marinarii noștri, civili sau militari.
 
Arc peste timp astăzi, de Ziua Marinei Române, stau și mă gândesc la faptul că, totuși, dincolo de festivități, stegulețe și poze cu autoritățile, Statul Român le-ar putea face cadouri mai frumoase marinarilor de care suntem, toți, așa mândri.
 
Cunosc prea puține pentru a mă pronunța categoric în acest sector, însă cred sincer că nu ne-ar strica să avem, din nou, o flotă comercială, îndestulătoare pentru a asigura cadeția miilor de absolvenți ai facultăților cu profil marin.
 
De asemenea, și un pavilion ar fi frumos să avem din nou, cred eu.
 
Lista poate continua, cu siguranță, și chiar trebuie să fie continuată, de către cei în măsură să vorbească despre asta.
 
Ar fi frumos ca, măcar într-un an, de Ziua Marinei, Statul Român, prin reprezentanții săi, să audă exact ce își doresc marinarii din România, fie ei civili sau militari.
 
Citește și
LIVE
Primarul Vergil Chițac, conferință de presă cu prilejul sărbătoririi zilei de 15 august. „Din ce văd eu, agenții economici sunt pregătiți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii