Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 7 aprilie, verificări la toate punctele de trecere a frontierei. Detalii

ro

02 Apr, 2017 15:46 1649 Marime text
Verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei vor avea loc începând cu data de 7 aprilie, potrivit noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen, anunţă IGPR.
 
„Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară. Verificările permit statelor membre să se asigure că persoanele respective nu reprezintă o amenințare pentru ordinea publică, securitatea internă sau sănătatea publică, în scopul îmbunătățirii securității Uniunii Europene și a cetățenilor acesteia”, transmite sursa citată.

Având în vedere că se apropie sărbătorile pascale și sezonul estival, precum și faptul că atât Poliția de Frontieră Română, cât și autoritățile de frontieră din statele vecine (Ungaria, Bulgaria) vor implementa aceste măsuri, „se prefigurează creșterea timpilor de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră, în punctele de frontieră rutiere”, spune IGPR.

Poliția de Frontieră Română spune că se depun toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetățenilor și fluența traficului de călători.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii