Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi la Mihail Kogălniceanu şi Pantelimon Poliţiştii au încătuşat patru persoane. Prejudiciul... circa un miliard de lei

ro

20 May, 2013 00:00 1501 Marime text

Poliţiştii constănţeni au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, patru bărbaţi suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi evaziune fiscală. Ieri, cei încătuşaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

În perioada 14-16 mai, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a patru suspecţi din Constanţa, care, în luna mai a acestui an, au achiziţionat mai multe bobine de sfoară de la două firme din Mureş şi Braşov, emiţând pentru plata acestora ordine de plată false. Prejudiciul adus celor două firme păgubite a fost estimat la un miliard de lei.
În urma cercetărilor a reieşit că cei patru suspecţi contactau firmele păgubite, recomandându-se drept administratorii unor alte firme, şi achiziţionau marfa emiţând ordine de plată false.
În baza acestor informaţii, la data de 17 mai, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au efectuat mai multe percheziţii, în localităţile Mihail Kogălniceanu şi Pantelimon, iar în urma acestora prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate.
Cei patru suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi evaziune fiscală.
Aseară, judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a celor patru persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii