Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Definitiv Primar condamnat de Curtea de Apel Constanţa la doi ani de închisoare

ro

06 Nov, 2013 06:42 3209 Marime text
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Sterian Gherghişan, primarul comunei Văcăreni, judeţul Tulcea, să rămână cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare aplicată de Judecătoria Măcin. Edilul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, care l-au acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2008, „inculpatul Gherghișan Sterian, în calitate de primar al comunei Văcăreni, județul Tulcea și de reprezentant al Consiliului Local Văcăreni, a solicitat A.P.I.A. – Centrul Județean Tulcea o cerere pentru acordarea de fonduri F.E.G.A., pentru schemele de sprijin pe suprafață pentru anul 2008, în care a menționat, în mod nereal, că unitatea administrativă Consiliul Local Văcăreni utilizează 445,53 ha pășune, deși dreptul de folosință pentru această categorie de terenuri era doar pentru 176 ha“. „În susținerea cererii sale, inculpatul a prezentat două adeverințe care conțineau date inexacte și pe care le-a semnat în calitate de primar. În această modalitate, Consiliului Local Văcăreni a încasat pe nedrept suma de 60.339,68 lei, reprezentând valoarea subvenției încasate necuvenit pentru suprafața de teren declarată în plus. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Tulcea s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 99.742,91 lei ( echivalentul a aproximativ 23.539 euro), reprezentând întreaga sumă acordată Consiliului Local Văcăreni în cursul anului 2009“, conform DNA. Pe data de 30 aprilie, Judecătoria Măcin l-a condamnat pe Gherghişan al doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Ieri, prin intermediul unei decizii definitive, Curtea de Apel Constanţa a menţinut sentinţa Judecătoriei Măcin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lupul credincios 06 Nov, 2013 18:01 Awwwww... ce pacaaaaat... scapa comuna de un incult, nepregatit, incompetent, si lista poate continua. Problema e ca in dulcele stil clasic romanesc (sau taranesc) o sa cadem din lac in put si ne vom pricopsi cu un alt prost, dornic de inavutire, care va pune pe planul 100+ nevoile comunitatii.