Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control judiciar prelungit Nicuşor Constantinescu nu poate reveni la Consiliul Judeţean (rechizitoriu)

ro

18 Nov, 2015 00:00 1193 Marime text


Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, a respins, ieri, cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), de revocare a controlului judiciar în dosarul în care este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC şi producător general al TVR.
 
„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, măsură ce urmează a fi verificată până la data de 15.01.2016. Respinge, ca nefondate, cererile de revocare a controlului judiciar şi de încetare a obligaţiei de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa impusă în cadrul măsurii controlului judiciar“, se arată în minută.
 
Decizia nu este definitivă.


 
Alături de Constantinescu şi de Zgabercea, în prezenta cauză au mai fost deferiţi Justiţiei Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, şi Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Culturală Thalia.
 
Cât timp se află sub control judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu nu are voie, printre altele, să exercite funcţia de preşedinte al CJC.
 
Iulia Cezara Suciu este magistratul care l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la 3,6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. De menţionat că Iulia Cezara Suciu a formulat, în data de 12 noiembrie, o nouă cerere de abţinere, dar solicitarea a fost respinsă.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii