Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnaţi pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

ro

15 Oct, 2013 00:00 2231 Marime text
Două persoane judecate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave au fost condamnate, în timp ce al treilea inculpat din dosar, Ştefan Miron, a fost achitat.

Ieri, Tribunalul Constanţa a decis ca unul dintre cei deferiţi justiţiei, respectiv Ion Miron, să execute pedeapsa de zece ani de închisoare pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Judecată în aceeaşi cauză, Mirela Adina Căpitanu a fost osândită la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare, tot pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Tribunalul Constanţa a mai dispus pentru Căpitanu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 6 luni, ce curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.

De asemenea, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Seigean Velişa împotriva inculpaţilor Căpitanu şi Miron, obligându-i pe ce doi, în solidar, să plătească părţii civile echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 78.025 de euro cu titlul de despăgubiri civile, precum şi dobânda legală remuneratorie în materie civilă delictuală calculată la această sumă, potrivit OG nr 9/2000, începând cu data de 16 aprilie 2008 şi până la 28 august 2011, şi, potrivit OG nr. 13/2011 - începând cu data de 29 august 2011 şi până la achitarea integrală a prejudiciului. Decizia de ieri a Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpaţii Mirela Adina Căpitanu şi Ion Miron şi de la comunicare pentru inculpatul Ştefan Miron şi partea civilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii