Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat de Curtea de Apel la 14 ani de temniţă

ro

03 Mar, 2014 00:00 2087 Marime text
Romică Rusnac, din Tulcea, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanţa la 14 ani şi două luni de închisoare. Decizia este definitivă. Bărbatul a fost trimis în judecată, în 2009, pentru viol în formă continuată, tentativă de incest, ameninţare şi loviri şi alte violenţe în formă continuată.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, „după moartea concubinei sale în anul 2002, inculpatul a rămas singurul care se ocupa de creşterea şi educarea celor două minore rezultate din relaţia de concubinaj, dar şi de un copil rezultat dintr-o altă relaţie”. „În perioada 2007 - 20.04.2008, după moartea concubinei sale, în mod repetat, prin constrângere fizică şi morală, a întreţinut mai multe acte sexuale, unele în formă consumată, altele rămase în fază de tentativă, cu una dintre fiicele sale de 11 ani, cu care locuia şi faţă de care avea obligaţia de ocrotire. S-a mai reţinut în sarcina inculpatului că în cursul anului 2007 a încercat să întreţină un raport sexual cu fiica sa minoră care însă nu s-a mai consumat deoarece victima s-a împotrivit şi la o altă dată a ameninţat-o pe minoră cu acte de violenţă pe motiv că a rătăcit carnetul de alocaţii”, au mai susţinut procurorii. Organele de anchetă au mai informat că, „pe parcursul anilor 2007 - 2008, Rusnac Romică a avut un comportament agresiv cu ambele fiice, pe care le-a agresat fizic în mod repetat, aplicându-le mai multe lovituri, având în vedere şi faptul că autorul era cunoscut ca un consumator de băuturi alcoolice, trecând pe la şcoala unde învăţau fiicele sale doar pentru a ridica carnetele de alocaţii”, au conchis procurorii.

Faţă de cele două minore s-a luat măsura internării într-un centru de plasament încă din august 2008, când au fost sesizate organele de cercetare penală. Bărbatul a fost trimis în judecată la data de 30 iunie 2009. La finele lunii noiembrie 2009, după schimbarea unor încadrări juridice, Tribunalul Tulcea l-a condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapsă menţinută de Curtea de Apel Constanţa în şedinţa din 14 ianuarie 2010. Pe data de 3 februarie a acestui an, Tribunalul Tulcea a admis sesizarea comisiei din cadrul Penitenciarului Tulcea de evaluare a aplicării legii penale mai favorabile în ceea ce-l priveşte pe Rusnac. Ulterior, instanţa a descontopit pedeapsa rezultantă de 15 ani de închisoare, după care a micşorat condamnarea la 12 ani de închisoare. Decizia Tribunalului a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, la data de 28 februarie, l-a condamnat pe Romică Rusnac la 14 ani şi două luni de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii