Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș „Dunărea are un rol esențial în furnizarea de oportunități de dezvoltare”

ro

05 Nov, 2016 22:42 2547 Marime text
Fluviul Dunărea are un rol esențial în furnizarea de oportunități mai bune de dezvoltare tuturor țărilor din regiune, a declarat premierul Dacian Cioloș, astăzi, la ședința plenară a Summitului de Cooperare în format 16+1, de la Riga, Letonia, se arată într-un comunicat al Guvernului, potrivit Agerpres.

În intervenția sa, premierul Cioloș s-a referit la Declarația comună prevăzută a fi adoptată la finalul dezbaterilor de la acest eveniment.

„Aceasta are în vedere continuarea cooperării între porturile de la Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră. Acesta constituie încă un pas în vederea extinderii cooperării noastre în domeniul conectivității și, de asemenea, o componentă remarcabilă a Parteneriatului strategic UE-China. România sprijină în mod activ activitatea Grupului de lucru pe conectivitate, în cadrul eforturilor sale în vederea realizării de progrese prin acțiuni concrete, durabile. Mă bucur de prezența astăzi aici și de angajamentul arătat de către Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE)", a afirmat prim-ministrul Cioloș.

Totodată, acesta a insistat asupra argumentelor referitoare la "vastul potențial al Căii navigabile a fluviului Dunărea".

„Fluviul Dunărea are un rol esențial în furnizarea de oportunități mai bune de dezvoltare tuturor țărilor din regiune: prin afluenții săi din Europa Centrală și de Est, porturile sale și legătura cu zona costieră a Mării Negre și, de asemenea, includerea sa în Rețeaua trans-europeană de transport. El constituie și un segment semnificativ al inițiativei One Belt, One Road pe care suntem dispuși și capabili să o susținem. Fluviul Dunărea oferă platforma pentru dezvoltarea unui transport inter-modal ecologic și rentabil care, la rândul său, poate genera un efect de multiplicare a cooperării subregionale, regionale și chiar transcontinentale", a spus Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș a participat sâmbătă la cea de-a 5-a reuniune a șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată la Riga, în Letonia.


Sursa foto: aktual24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii