Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat în dosar cu Valentin Preda Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă oficial că s-a lepădat de naşul fostului şef al IPJ Constanţa (document)

ro

26 Feb, 2013 21:43 4210 Marime text
DNA_DNA_Bucuresti_sediu_04.jpgÎn sarcina ofiţerului, DNA a reţinut infracţiunea de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii, infracţiunea de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului şi infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie continuă cercetările specifice în dosarul în care Dan Emil Manolachi, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul direcţiei (fost angajat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa), şi Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, sunt bănuiţi că ar fi săvârşit fapte de natură penală. În cadrul unei secţiuni special create, DNA informează, în mod oficial, că a încetat raporturile de muncă în ceea ce-l priveşte pe ofiţerul Manolachi, naşul fostului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu. De asemenea, DNA pune la dispoziţie şi ultima declaraţie de avere a ofiţerului Manolachi. Document pe care îl vom prezenta aşa cum a fost dat el publicităţii.

Oficial, totul a început în dimineaţa zilei de 19 februarie. Spre seară, după aproape 12 ore de audieri, oficialii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis un comunicat prin intermediul căruia au prezentat situaţia. Spre uimirea tuturor, cauza instrumentată de procurorii de la Anticorupţie s-a dovedit extrem de complexă. În sarcina lui Dan Emil Manolachi, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, colegii acestuia au reţinut infracţiunea de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii, infracţiunea de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului şi infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie. Mai departe, procurorii de la Anticorupţie continuă informarea cu fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Răducu Valentin Preda, din Constanţa. În sarcina lui Preda organele de anchetă au reţinut infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

La data de 19 februarie, învinuiţilor Manolachi şi Preda li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar faţă de aceştia s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile. În prezent, Dan Emil Manolachi apare pe lista celor ofiţerilor de poliţie judiciară pentru care au încetat raporturile de muncă cu Direcţia Anticorupţie. De precizat că, anul acesta, DNA a pus capăt relaţiilor de colaborare cu trei angajaţi, Manolachi fiind ultimul din listă. În aceste condiţii, este de aşteptat ca Dan Emil Manolachi să revină în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Poliţia municipiului Medgidia, de unde a şi plecat la DNA. Potrivit declaraţiei de avere completate în 2009, Manolachi are un apartament şi un garaj în Medgidia, un Audi A4, două credite bancare şi un salariu de 64.758 de lei. De menţionat că, tot potrivit declaraţiei, în luna octombrie 2008, ofiţerul a vândut un Ford Focus lui Ştefan Adam, cu suma de 6.500 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ELY 27 Feb, 2013 16:46 DOMNULE FENECHIU ATI UITAT SA NUMITI MANAGER PRIVAT LA CFR CALATORI, OARE DE CE ? FMI , VEGHEAZA...