Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a decis Curtea de Apel pentru fraţii Vasea

ro

20 Nov, 2013 00:00 9633 Marime text
Conform rechizitorului întocmit de procurori, printre victime s-ar fi aflat Stila Sarafu, Ionuţ Vanghelici, Cristian Gherghişan, Florin Sârbu, Aurelian Boşcăneanu şi alţii. Anchetatorii mai spun că unul dintre conflictele din 2006 a avut loc la hotelul Flora din staţiunea Mamaia

Curtea de Apel Constanţa a închis, luni, dosarul în care fraţii Mihai şi Traian Vasea, împreună cu Cristian Marian Gheorghiu zis Cristel, cu Victor Şerban zis Gogu, cu Usein Sali zis Ussi, decedat, au fost judecaţi pentru mai multe scandaluri din anii 2005 - 2006. Cazul a fost trimis judecătorilor din luna mai 2007. Şi Cristian Gherghişan a avut calitatea de inculpat în dosar, fiind acuzat că l-ar fi agresat pe luptătorul Marius Iulian Ursoi, în 2005, însă el a fost achitat de instanţa de fond, Tribunalul Constanţa. Decizia de luni a Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit minutei judecătoreşti, Cristian Marian Gheorghiu a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni de închisoare, Victor Şerban a primit tot 4 ani şi 6 luni de închisoare, Traian Vasea a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar Mihăiţă Vasea a luat doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Cu privire la Usein Sali, zis Ussi, judecătorii au încetat procesul penal împotriva acestuia, ca urmare a decesului. Curtea de Apel a ridicat sechestrul asigurător instituit asupra bunurilor inculpaţilor Traian Vasea, Mihai Vasea, Victor Şerban şi ale moştenitorilor inculpatului Usein Sali. Pentru a pronunţa soluţiile acestea, magistraţii Curţii de Apel au admis apelurile declarate de fraţii Vasea, Victor Şerban, Cristian Marian Gheorghiu şi moştenitorii lui Usein Sali şi au schimbat încadrările juridice ale mai multora dintre faptele incriminate de anchetatori. În plus, judecătorii au luat act de faptul că Stila Sarafu şi-a retras o parte dintre plângeri, iar Ionuţ Vanghelici s-a împăcat cu unii dintre agresorii săi.

Potrivit anchetatorilor, fraţii Vasea, alături de Victor Şerban, Cristian Marian Gheorghiu şi alţi apropiaţi ai lor, ar fi fost protagoniştii luptelor de stradă din Constanţa ce au avut loc în perioada 2005 - 2006. Conform rechizitorului întocmit de procurori, printre victimele de la acel moment s-ar fi aflat Stila Sarafu, Ionuţ Vanghelici, Cristian Gherghişan, Florin Sârbu, Aurelian Boşcăneanu şi alţii. Conform organelor de anchetă, unul dintre conflictele din 2006 a avut loc la hotelul Flora din staţiunea Mamaia, unde s-ar fi baricadat victimele menţionate mai sus. Până la începerea procesului, reprezentanţii hotelului au retras plângerea, după ce presupuşii atacatori au achitat pagubele. După cum arătam şi mai sus, Cristian Gherghişan a avut şi calitatea de inculpat în dosar, fiind acuzat că l-ar fi agresat pe luptătorul Marius Iulian Ursoi, în 2005.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii