Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulevardul Mamaia va fi închis, în totalitate, aproape o lună (galerie foto)

ro

31 Mar, 2014 00:00 3331 Marime text
Lucrările de construcţie şi montaj pentru pasarelele pietonale din staţiunea Mamaia vor fi reluate de la data de 1 aprilie şi vor dura, conform SC Polaris M Holding SRL, care lucrează în colaborare cu Primăria municipiului Constanţa, până la data de 24 aprilie.
Acest lucru presupune închiderea totală a circulaţiei pe bulevardul Mamaia, în zona Satul de Vacanţă, pe întreaga perioadă a construcţiei. În perioada lucrărilor se vor lua măsuri pentru devierea traficului pe rute ocolitoare. Astfel, pe sensul de mers dinspre Constanţa spre Năvodari, circulaţia va fi deviată pe aleea din faţa hotelului Perla cu ieşire în sensul giratoriu de la Aqua Magic.

Pe sensul de mers dinspre Năvodari spre Constanţa, conducătorii auto vor fi îndrumaţi, de la staţia de taxare aflată la intrarea în staţiunea Mamaia, pe linia de centură, cu ieşire în bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. De asemenea, participanţilor la trafic li se mai aduce la cunoştinţă faptul că, în perioada 1 aprilie - 15 mai, în zona Cazino şi în zona hotelului Rex, circulaţia pe bulevardul Mamaia va fi restricţionată astfel încât pe o distanţă de 200 de metri se va putea circula doar pe câte un sens de mers pe ambele părţi ale drumului. Reamintim că, la sfârşitul anului 2013, finalizarea celor trei pasarele a fost amânată de Primăria Constanţa. Motivul a fost acela că au apărut alte lucrări neprevăzute.

Anul acesta, la data de 31 ianuarie, s-a decis reluarea construcţiei. Au fost emise trei autorizaţii de construire - nr. 151, 152 şi 153 - „Continuarea de lucrări la AC nr. 149/01. 02. 2012 pentru îmbunătăţirea accesului în staţiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale, lucrări de uzinare pentru pasarelele din zona Sat Vacanţă, zona hotel Rex şi zona Cazinou“. Proiectul, în cadrul căruia au fost demarate lucrările la data de 20 ianuarie 2013, presupune construirea a trei pasarele în Mamaia: pasarela „Iaht”, localizată la intrarea în staţiune, în zona Satul de Vacanţă, pasarela „Năvod şi pescăruşi”, în zona Cazino Mamaia, şi pasarela „Val retro”, situată în zona hotelului Rex. Valoarea totală a proiectului se ridică la 10.592.525,58 de lei, din care 6.880.807.76 de lei sunt bani din fonduri europene, suma de 1.511.465,56 de lei este suportată de Guvernul României, iar diferenţa 2.200.252,26 de lei este acoperită de Primăria Constanţa, în calitate de beneficiar. În momentul demarării proiectului, primarul Radu Mazăre declara că pasarelele vor fi nişte obiecte de artă, iar scopul acestora este de fluidizare a traficului, prin desfiinţarea unor treceri de pietoni şi reducerea traficului pietonal pe bulevardul Mamaia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii