Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au introdus în România, din Spania, cannabis prin intemediul unei firme de coletărie

ro

08 Dec, 2016 16:44 1483 Marime text
Imagini pentru diicot siglaPe 30 noiembrie şi 1 decembrie, procurorii DIICOT Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a mai multor inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.
 
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 1 septembrie 2016 - 30 noiembrie 2016, membrii grupului infracţional au introdus pe teritoriul României, din Spania, cantitatea totala de 11 kg cannabis si rezină de cannabis, prin intemediul unei firme de coletărie, ulterior drogurile fiind comercializate pe raza judeţelor Sibiu, Braşov şi Bacău”, potrivit procurorilor DIICOT.
 
Au fost efectuate 27 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Sibiu şi Bacău ocazie cu care au fost ridicate aproximativ cinci kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină. Au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui autoturism de lux, precum şi a sumei totale de 63.000 lei şi 1300 euro.
 
Tribunalul Braşov  a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alţi patru inculpaţi procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.
 
„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează DIICOT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii