Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului - „Caz deosebit de grav" Preotul Bucică, trimis în judecată pentru etnobotanice, nemulţumit de arest

ro

17 Feb, 2013 22:50 1972 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au finalizat cercetările în dosarul în care preotul Gabriel Bucică, de 32 de ani, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, a fost arestat. Drept urmare, părintele Bucică a fost trimis în judecată pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. În cauză, Judecătoria Vaslui a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a lui Bucică, dar şi altor persoane bănuite că fac parte din acelaşi grup: Ioastin Marius Buga, Inga Pascal, Marius Sebastian Costan, Cătălin Ioan Moraru şi minorul Sergiu Gabriel Ş. Decizia Judecătoriei a fost atacată cu recurs, la Tribunalul Vaslui.

La data mediatizării acestui caz, Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că „un bărbat din judeţul Constanţa, membru al unui grup infracţional specializat în trafic cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T.". „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vaslui au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane suspectate că făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în trafic cu substanţe de tip «etnobotanic». Astăzi, extinzând cercetările, a fost depistat şi reţinut un alt membru al grupului, un bărbat de 32 de ani, din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit că, în 2012, suspectul a livrat mai multe colete cu substanţe de tip «etnobotanic» către liderul grupului, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Vaslui. Ulterior, alţi membri ai grupării se ocupau de distribuirea, contra cost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, a acestor substanţe. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de mâine urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă", conform IGPR.

Cu propunerea caterisirii

La rândul lor, oficialii Arhiepiscopiei Tomisului au informat că Bucică a fost suspendat din calitatea de preot. „În funcţie de derularea anchetei şi de dovedirea implicării sale în aceste ilegalităţi de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfinţitoare a Bisericii şi trecerea vinovatului în rândul mirenilor). Ne exprimăm convingerea că instituţiile statului vor face lumină în acest caz deosebit de grav", au conchis reprezentanţii Arhiepiscopiei. Primul termen de judecată a fost stabilit, de Judecătoria Vaslui, la data de 14 martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii