Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest prelungit în dosarul presupusei corupţii din UMC

ro

13 Dec, 2013 00:00 1708 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au prelungit, ieri, măsura arestului preventiv faţă de Dumitru Florin Merăuţă.
 
Acesta este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa în dosarul presupusei corupţii din Universitatea Maritimă Constanţa. Tribunalul a respins ca nefondată şi cererea formulată de Merăuţă privind înlocuirea măsurii preventive a arestului cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea. Dumitru Florin Merăuţă, fost student al Universităţii Maritime Constanţa, este cercetat pentru trafic de influenţă, dare de mită, fals privind identitatea şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în perioada februarie - 16 septembrie, Merăuţă „a primit sume de bani cuprinse între 100 şi 150 de euro, de la 17 studenţi din cadrul aceleiaşi universităţi (...) pentru a-şi folosi influenţa asupra cadrelor didactice din cadrul universităţii, astfel încât studenţii să promoveze examenele restante fără rezolvarea subiectelor pe lucrările scrise, ci numai să-şi scrie numele, prenumele, anul de studiu, forma de învăţământ, precum şi cerinţa subiectului”.

„Pentru traficarea influenţei sale, Merăuţă Dumitru-Florin mai pretindea pentru sine de la cumpărătorii de influenţă sume cuprinse între 100 şi 150 de lei. În sarcina inculpatului Merăuţă Dumitru-Florin s-a mai reţinut că, în aceeaşi perioadă infracţională, în mod repetat, a substituit la examene alţi studenţi, folosind carnete de student cu fotografia sa şi numele cumpărătorului de influenţă, întocmind în numele acestora lucrările de examinare, studentul substituit primind astfel notă de promovare”, conform procurorilor. Oamenii legii mai spun că în urma unei percheziţii efectuate la reşedinţa lui Merăuţă au fost descoperite şi ridicate mari sume de bani „provenite din comiterea infracţiunilor de corupţie, respectiv: 14.850 de euro, 2.400 de dolari, 11.400 de lei, înscrisuri ce cuprindeau însemnări cu nume de persoane, sume de bani, copiuţe, adeverinţe de student, carnete de student (...)”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii