Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânat de Ion Tudoran din Curtea de Apel Bucureşti Nicuşor Constantinescu îşi pune speranţele în judecătoarea Daniela Panioglu

ro

17 Jun, 2014 00:00 2647 Marime text
Potrivit cotidianul.ro, CSM a decis că judecătoarea Daniela Panioglu a încălcat codul deontologic când a numit-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României „tovarăşa procuror“, pe data de 8 martie 2012
 
Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din Curtea de Apel Bucureşti, a amânat, ieri, verdictul final în cauza şefului Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, căruia i-a fost ridicat controlul judiciar. Următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 19 iunie. De menţionat că preşedintele CJC se va afla în faţa Curţii de Apel Bucureşti şi pe data de 18 iunie, adică mâine, când judecătoarea Daniela Panioglu va analiza contestaţia formulată de Nicuşor Constantinescu împotriva unei decizii a Tribunalului Bucureşti, instanţă care, la data de 4 iunie, într-o altă cauză penală, a menţinut măsura controlului judiciar faţă de Constantinescu. Amintim că preşedintele CJC a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în două dosare separate, el fiind acuzat de săvârşirea mai multor fapte de corupţie. În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în SUA pentru efectuarea unor proceduri medicale, susţin surse bine informate.
 
Concret, pe data de 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a controlului judiciar faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu. Mai mult decât atât, acestuia i s-a admis cererea şi s-a dispus revocarea măsurii preventive mai sus precizată. Hotărârea a fost atacată de procurori, prin contestaţie, la Curtea de Apel Bucureşti, fiind repartizată judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran. De menţionat că hotărârea judecătorilor din Tribunalul Bucureşti a avut ca bază alineatul 5 al articolului 207, dar şi alineatul 1 al articolului 242 din Codul de procedură penală. Potrivit datelor oficiale, alineatul 5 al articolului 207 precizează că judecătorul de cameră preliminară poate dispune revocarea măsurii preventive atunci când se constată că au încetat temeiurile care au determinat luarea sau prelungirea acesteia şi când nu există temeiuri noi care să o justifice ori atunci când au apărut împrejurări noi din care să rezulte nelegalitatea măsurii. Mai departe, alineatul 1 al articolului 242 arată că „măsura preventivă se revocă, din oficiu sau la cerere, în cazul în care au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii (...)“. Potrivit unor surse, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de menţinere a controlului judiciar faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu în dosarul în care şeful CJC a fost trimis în judecată alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.
 
Citeşte rechizitoriul aici 
 
După cum arătam şi mai sus, mâine, judecătoarea Daniela Panioglu, din Curtea de Apel Bucureşti, va analiza contestaţia formulată de Nicuşor Constantinescu împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din 4 iunie, din cel de-al doilea dosar penal, unde s-a menţinut măsura controlului judiciar faţă de şeful CJC. Această cauză are ca bază, spun sursele noastre, trimiterea în judecată a şefului CJC de procurorii DNA Constanţa pentru abuz în serviciu în formă continuată.
 
Citeşte rechizitoriul aici
 
Conform cotidianul.ro, CSM a decis că judecătoarea Daniela Panioglu a încălcat codul deontologic când a numit-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României „tovarăşa procuror“, pe data de 8 martie 2012. Drept urmare, s-a decis ca Daniela Panioglu să fie depunctată la calificativul profesional anual, în  consecinţă, fiind blocată o eventuală promovare la Înalta Curte, potrivit sursei mai sus citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii