Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrator de firmă, condamnat pentru luare de mită

ro

25 Apr, 2013 00:00 2478 Marime text
Viorel Dărăban, administratorul firmei Euroarhive, judecat de Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, a fost condamnat. Ieri, completul de judecată prezidat de magistratul Lucian Lică a decis osândirea lui Dărăban la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Instanţa de judecată a decis ca pe durata termenului de încercare, respectiv cinci ani, bărbatul va trebui să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Decizia de ieri nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, Viorel Dărăban a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 500 de lei în schimbul eliberării unei adeverinţe necesare pentru completarea dosarului de pensionare. În fapt, conform anchetatorilor, denunţătoarea a luat legătura cu inculpatul pentru a-i elibera o adeverinţă care să ateste plata contribuţiilor sale către bugetul de stat în perioada lucrată la I.A.S. Bărăganu, ale cărei arhive au fost preluate de către societatea mai sus precizată. Cu această ocazie, susţin ofiţerii de la Anticorupţie, Dărăban i-ar fi comunicat că eliberarea adeverinţei costă 500 de lei. Ulterior, femeia a depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi, sub coordonarea procurorului desemnat, l-au prins în flagrant pe Viorel Dărăban în timp ce primea suma de 500 de lei de la denunţătoare. Firma Euroarhive are ca obiect de activitate arhivarea evidenţelor financiar-contabile ale societăţilor comerciale aflate în stare de insolvenţă, lichidare sau faliment.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii