Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achitaţi de Judecătoria Mangalia, condamnaţi pentru şantaj de Curtea de Apel Constanţa

ro

05 Nov, 2014 00:00 1738 Marime text

Trimişi în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa, Ştefan Ion Juncănaru şi soţia sa, Cristina Daniela Juncănaru, au fost condamnaţi definitiv, pentru şantaj. Ieri, Curtea de Apel Constanţa le-a aplicat celor doi câte un an de închisoare cu suspendare. Soţii Juncănaru au fost deferiţi justiţiei de DNA Constanţa, la jumătatea lunii august 2013.
 
Potrivit procurorilor, „la data de 1 august 2013, inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, administrator al SC Izol-Just SRL şi persoană fizică autorizată sub acelaşi nume, a exercitat violenţe şi ameninţări asupra părţii vătămate, administrator al unei alte societăţi comerciale, cu scopul de a o determina pe aceasta să achite un credit bancar în valoare de 28.000 de euro, obţinut în urma unui contract la încheiere la care inculpatul participase în calitate de garant sau să încheie cu inculpatul un antecontract de vânzare - cumpărare, având ca obiect un imobil aparţinând părţii vătămate“.

 „Presiuni asupra părţii vătămate“

„În perioada ianuarie - 7 august 2013, inculpata Juncănaru Cristina Daniela l-a însoţit pe inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, în mai multe rânduri, la discuţiile în cursul cărora acesta a formulat solicitările privind plata creditului sau încheierea antecontractului între el şi partea vătămată pentru imobilul acesteia din urmă, participând activ la discuţii şi reiterând aceste solicitări, în condiţiile în care cunoştea existenţa actelor de constrângere exercitate de soţul ei, i-a dat sfaturi pentru a evita tragerea la răspundere penală şi a exercitat ea însăşi presiuni asupra părţii vătămate şi asupra membrilor familiei“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Mangalia, instanţă care, pe data de 25 martie, i-a achitat pe cei doi.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii