Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A plecat din Ucraina şi intenţiona să ajungă în America de Sud. A fost prins în România (video)

ro

06 Jul, 2016 00:00 1669 Marime text


Poliţiştii Gărzii de Coastă au detectat, cu ajutorul sistemului de supraveghere SCOMAR, o ambarcaţiune de mici dimensiuni ce plutea în derivă la aproximativ 12 mile marine, pe direcţia localităţii Mangalia.
 
În scurt timp, oamenii legii au intervenit cu ambarcaţiunea MAI 2114 din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi au identificat o barcă improvizată (construită pe un corp de lotcă, cu acoperiş, catarg cu pânză şi bidoane) în care se afla o persoană de sex masculin.


 
Bărbatul a fost adus la bordul navei poliţiei de frontieră şi, deoarece prezenta semne de deshidratare şi hipotermie, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea a fost remorcată până în portul Mangalia.
 
În urma verificărilor, s-a constatat că persoana în cauză este un cetăţean din Belarus, în vârstă de 56 de ani, care a declarat că a plecat din Ucraina, de pe o plajă aflată la 30 kilometri de Odessa, la sfârşitul lunii trecute, la bordul mijlocului naval improvizat, şi intenţiona să ajungă în America  de Sud. 


 
Bărbatul, care a fost externat şi se află în afara oricărui pericol, a fost predat Serviciului pentru Imigrări Constanţa pentru continuarea cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră constănţeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.
 
Cel în cauză a cerut azil politic în România.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii