Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 infracţiuni de viol şi de act sexual cu un minor Iulian Spircu cere azi micşorarea pedepsei

ro

08 Sep, 2014 00:00 1914 Marime text
Deferit justiţiei pentru 12 infracţiuni de viol şi de act sexual cu un minor, Iulian Spircu, judecat, achitat în parte de instanţa supremă şi ulterior condamnat la patru ani de închisoare, cere micşorarea pedepsei. În acest sens, bărbatul a formulat o solicitare pe care a adresat-o judecătorilor din Bucureşti. Recent, magistraţii din capitală au declinat cauza în favoarea Tribunalului Constanţa, instanţă care va analiza azi cererea lui Spircu.

Amintim că, la data de 5 ianuarie 2012, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Spircu sub aspectul săvârşirii a 12 infracţiuni de viol şi de act sexual cu un minor. Conform rechizitoriului, „în perioada 2008 - 2011, inculpatul Spircu Iulian a racolat şi ademenit, prin utilizarea de site-uri de socializare, prin postarea pe Internet pe site-uri de profil de anunţuri privind disponibilitatea întreţinerii de acte sexuale sau prin intermediul persoanelor racolate (cărora le solicita servicii de intermediere a cunoaşterii altor minori), 11 minori în vederea întreţinerii, cu acordul acestora sau prin constrângere, de  acte sexuale, orale şi anale, oferind în schimb sume de bani, telefoane mobile şi obiecte de îmbrăcăminte”.

„Actele sexuale se consumau în parcuri şi toalete”

„Actele sexuale se consumau la domiciliile minorilor, în locuri publice (parcuri, toalete existente în centre comerciale, hoteluri), cât şi în locuinţele prietenilor inculpatului. De asemenea, din probele administrate în cauză, rezultă că inculpatul încerca să impresioneze minorii racolaţi, prezentându-se ca o persoană cu studii (afirmând că este absolvent al Liceului „I. L. Caragiale“ din Bucureşti şi al S.N.S.P.A., precum şi faptul că a abandonat Facultatea de Filozofie), care ocupă o funcţie foarte importantă într-o instituţie de stat. Din probele administrate în cauză mai rezultă că inculpatul obişnuia să vorbească potenţialelor victime sau prietenilor despre relaţiile („combinaţiile”) sale, oferind indicii despre persoanele minore, dar şi despre modul în care intenţiona să se răzbune atunci când minorii refuzau să mai continue relaţiile homosexuale”.

Pedeapsa finală

Pe data de 26 iunie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe bărbat la şase ani de detenţie. Pe data de 20 decembrie 2013, Iulian Spircu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv acest dosar, pe data de 2 aprilie, achitându-l pe cetăţean de săvârşirea a patru infracţiuni. Tot Curtea Supremă i-a aplicat bărbatului pedeapsa definitivă de patru ani de închisoare.   

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii