Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De ce ar putea să aştepte Radu Mazăre ziua de Sfântul Ştefan? Să vedeţi coincidenţa

ro

08 Dec, 2014 00:00 2242 Marime text
Este foarte posibil ca Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, să aştepte cu mare nerăbdare ziua a treia de Crăciun. Când creştin-ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Mucenic şi Arhidiacon Ştefan.

Asta nu că ar fi trebui să îşi serbeze ziua onomastică şi că ar dori să vadă ce cadouri primeşte.
Nu. Cele două motive sunt minore faţă de ideea la care voi face referire aici.
Se poate ca, de Sfântul Ştefan, să i se împlinească un mare vis.
Nu am stat să analizez dacă atunci are vreun termen sau instanţa trebuie să dea vreo sentinţă în ceea ce îl priveşte pe primarul Mazăre Radu Ştefan.

Este însă foarte posibil să primească un important cadou, de la instanţe, referindu-mă aici doar la ce îşi doreşte mult: ridicarea controlului judiciar.
Iar când spun asta, mă gândesc la situaţiile recente în care completele de judecată au oferit „cadouri“ la două dintre personalităţile Constanţei.
Aaa. Să nu se creadă ceva. Nu fac nicio apreciere la felul în care au judecat completele de judecată. Mă gândesc doar la coincidenţe şi gata.
Primul caz - recent - a fost cel al lui Mircea Băsescu. A fost eliberat din arestul Poliţiei capitalei cu o zi înainte de împlinirea vârstei sale. Şi aşa se face că trecerea fratelui preşedintelui României dincolo de uşile arestului şi plecarea sa la domiciliu pot fi considerate un cadou dat de instanţă. Şi nu un cadou simbolic, ci unul substanţial.

Un alt caz celebru este al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
În acest caz, Moş Nicolae a venit exact când trebuia: a doua zi era Sfântul Nicolae, când preşedintele CJC, pe care îl cheamă şi Nicuşor, şi-a serbat onomastica la domiciliu.
Repet: eu nu mă amestec în treburile Justiţiei. Nici nu am cum. Instanţele, sunt convins, s-au pronunţat corect vizavi de cele două cazuri.
Şi atunci, mă întreb: de ce nu ar fi la fel şi în cazul lui Radu Mazăre, de Sfântul Ştefan?
Ce? Nu se poate ca, tocmai în preajma zilei de Sfântul Ştefan, primarul să scape de controlul judiciar? Ba se poate. Orice este posibil.
Şi mai trebuie ştiut ceva. Potrivit calendarului creştin- ortodox, Sfântul Ştefan era iudeu de neam, din seminţia lui Avraam.
Culmea este că pe cel cu care este cercetat în cazul Shapir îl cheamă nici mai mult nici mai puţin decât Morgenstern Avraham.
Vedeţi ce mică este lumea? Parcă prea mică. Şi reiau ideea: orice este posibil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii