Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă gigant în Portul Constanţa. Cosco Shipping Danube transportă mii de containere (galerie foto+video)

ro

28 Mar, 2017 11:52 6911 Marime text
La mai bine de o lună după ce o navă gigant a vizitat Portul Constanţa, o altă ambarcaţiune de mari dimensiuni a acostat în portul de la malul Mării Negre.

Cosco Shipping Danube a ajuns în Terminalul de Containere din Portul Constanţa Sud Agigea şi după ce vor fi finalizate operaţiunile de descărcare, vor fi demarate cele de încărcare.

Ambarcaţiunea are 299,9 metri lungime şi 48 metri lăţime şi transportă mii de containere încărcate cu diverse mărfuri. Portcontainerul navighează în prezent sub pavilion Hong Kong, şi are un deplasament de peste 110.000 tdw, iar se estimează că mâine, după finalizarea operaţiunilor de încărcare va părăsi Portul Constanţa.

Reamintim că „sora” acestei nave gigant, Cosco Shipping Panama, a ajuns la Constanţa în data de 13 februarie şi a acostat în Dana 132 a Terminalului de containere din Portul Constanţa Sud Agigea.




Cinci macarale de dimensiuni uriaşe au venit în sprijinul muncitorilor pentru ca operaţiunile să se desfăşoare rapid şi fără probleme. A doua zi, pe 14 februarie, după ce au fost finalizate operaţiunile de încărcare a noilor containere, Cosco Shipping Panama a ridicat ancora şi a părăsit Portul Constanţa.

Cosco Shipping Panama este o ambarcaţiune lungă de 299.99 m și cu o lăţime de 48.2 m. Iniţial trebuia numită Andronikos, dar a fost redenumită Cosco Shipping Panama ca un semn de sărbătoare pentru extinderea și redeschiderea canalului Panama. Ea a ridicat ancora de la terminalele de containere Cosco Shipping Piraeus în Grecia și a sosit în Panama la 24 iunie 2016.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii