Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:37 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două nave gigant în Portul Constanţa. Ce dimensiuni au vasele şi ce transportă

ro

02 Mar, 2017 18:16 5730 Marime text
Două nave gigant care transportă mii de containere „vizitează” într-o lună şi jumătate Portul Constanţa.

Prima dintre acestea, Cosco Shipping Panama, a ridicat deja ancora şi, după ce a finalizat operaţiunile de descărcare-încărcare a containerelor a părăsit Portul Constanţa. Mii de containere se află la bordul celor doi giganţi, containere pe care muncitorii din port trebuie să le descarce şi apoi să încarce altele pentru ca navele să-şi continue traseul.

Cosco Shipping Panama este o ambarcaţiune lungă de 299.99 m și cu o lăţime de 48.2 m. Iniţial trebuia numită Andronikos, dar a fost redenumită Cosco Shipping Panama ca un semn de sărbătoare pentru extinderea și redeschiderea canalului Panama. Ea a ridicat ancora de la terminalele de containere Cosco Shipping Piraeus în Grecia și a sosit în Panama la 24 iunie 2016.

Nava, care poate transporta fără probleme peste 9000 de containere cu diverse produse din toate colţurile lumii, a ajuns la Constanţa în data de 13 februarie şi a acostat în Dana 132 a Terminalului de containere din Portul Constanţa Sud Agigea. Sute de angajaţi au muncit ore în şir pentru a descărca sutele de containere aduse de nava-gigant, pentru ca apoi să fie demarate procedurile pentru încărcarea altor containere. Cinci macarale de dimensiuni uriaşe au venit în sprijinul muncitorilor pentru ca operaţiunile să se desfăşoare rapid şi fără probleme. A doua zi, pe 14 februarie, după ce au fost finalizate operaţiunile de încărcare a noilor containere, Cosco Shipping Panama a ridicat ancora şi a părăsit Portul Constanţa.

Cea de-a doua ambarcaţiune gigant, Cosco Shipping Danube va ajunge pe data de 27 martie 2017 în Terminalul de Containere din Portul Constanţa Sud Agigea. Ambarcaţiunea are 299,9 metri lungime şi 48 metri lăţime şi transportă mii de containere încărcate cu diverse mărfuri. Portcontainerul navighează în prezent sub pavilion Hong Kong şi cântăreşte peste 110.000 de tone. 

Sursa foto: marinetraffic.com, fleetmon.com,www.news.cn, www.telemetro.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii