Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse judiciare Curtea de Conturi, control la Primăria Constanţa în legătură cu dosarul lui Mazăre (referat DNA)

ro

10 Jul, 2015 00:00 3187 Marime text
Curtea de Conturi a României derulează, în această perioadă, un control specific la Primăria Constanţa! Potrivit unor surse judiciare, acţiunea Curţii de Conturi are strânsă legătură cu dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, pentru că ar fi primit mită 9 milioane de euro. În cauză, Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni).
 
Tot în acest dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky este bănuit de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Tot conform surselor mai sus precizate şi tot în această perioadă, Direcția Națională Anticorupție efectuează noi cercetări penale în prezentul dosar. Radu Ştefan Mazăre a fost pus în libertate, sub control judiciar, la finele lunii trecute, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Măsura preventivă anterior menţionată este valabilă o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24 iunie până la data de 22 august, inclusiv. Amintim că, pe timpul cât se află sub control judiciar, Radu Mazăre trebuie, printre altele, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României fixată de organul judiciar decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia, să nu se apropie de inculpaţii, suspecţii, martorii şi experţii din prezenta cauză sau care vor dobândi această calitate în viitor şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. Şi Strutinsky a fost pus în libertate, tot sub control judiciar, pe data de 30 iunie. Acestuia i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 1 iulie, până la data de 29 august, inclusiv.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii