Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de un milion de euro, propus de Mazăre „Tinerii nu vor iPhone 6, ci locuri de muncă! Pentru a ne cumpăra votul, trebuie să vă puneţi pe treabă!“

ro

13 Feb, 2015 00:00 4379 Marime text
Primarul Radu Mazăre a propus, recent, proiectul „Şi eu pot“, care se adresează elevilor de liceu cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani şi studenţilor din universităţile constănţene. Ideea i-ar aparţine fiului edilului-şef, Răducu Mazăre, care îi este şi consilier, voluntar. Prin acest proiect, elevii şi studenţii vor primi 1 milion de euro de la Primăria Constanţa, bani care vor fi folosiţi ca premii pentru diferite activităţi.
 
Pentru a afla părerea nemijlocită a contribuabililor pe marginea acestei iniţiative, pe site-ul Primăriei Constanţa a fost lansat un sondaj. Astfel, constănţenii au fost rugaţi să răspundă cu „Da“ sau „Nu“ la întrebarea „Radu Mazăre a propus elevilor şi studenţilor să le acorde 1 milion de euro ca premii în diferite activităţi şi proiecte. Sunteţi de acord?“. Ieri, rezultatele arătau astfel: 54% dintre respondenţi (67 de voturi) au răspuns afirmativ, în timp ce 46% (58 de voturi) erau împotrivă.
 
Mai mult decât atât, unii constănţeni au postat şi comentarii legate de iniţiativa primarului Radu Mazăre.

 „Domnule primar, cu acel milion de euro mai bine aţi moderniza CET-ul care acum nu mai este în subordinea ELCEN, să avem o gigacalorie decentă, sau aţi face o investiţie care să creeze locuri de muncă. Mai bine înfrumuseţaţi oraşul, căci arată ca o ruină, nu tu un spaţiu verde amenajat, nu tu un parc în care să îţi facă plăcere să te plimbi. Bine că aţi avut bani să vă scălâmbăiţi în Mamaia toată vara. Nu uitaţi că nu turiştii vă votează. Şi încă ceva: aţi putea să ne spuneţi şi nouă câţi bani s-au întors la oraş din cei încasaţi în Mamaia pe sezonul estival?“, a comentat Andrei.
 
„De ce gigacaloria în Bucureşti este 180 de lei şi în Constanţa 360 de lei? Anul acesta, 310 lei. Oprescu a fost doctor. Lucrează cu oamenii şi pentru oameni, dar dumneavoastră, dom' primar? Daţi bani în stânga şi în dreapta, pe alegorice, pe subvenţii, pentru unii care taie frunze la câini. Şi nu au venituri. Las' că ne ajută primarul, că-i de-al nostru. Şmecheraş. Eu nu zic că nu sunt şi persoane care ar trebui ajutate, dar, dom' primar, pe lângă astea, restul nu vor sa muncească. Eu, dacă aş fi primar, aş lua lista cu ajutoarele sociale, cu subvenţii. Astăzi Vasilescu, Popescu, Ştefanescu vor face lună în parcul Tăbăcărie. Ionescu, Popa, Grigore lucrează în parcul de la Gară. Ar arăta oraşul mult mai curat. Să vedeţi atunci câţi or să vrea să renunţe la ajutoare. În rest, să vină vara, să urci iar pe alegorice, în pielea diferitelor personaje. Dom' primar, promovare, promovare, dar un primar trebuie să aibă o anumită ţinută“, e de părere cine care se semnează „un nedumerit“.
 
„Domnule primar, aţi dat şi daţi în continuare ajutoare persoanelor nevoiaşe din Constanţa. Ajunge. Stop. Banii daţi de cetăţeni prin taxe, impozite, amenzi trebuie să se întoarcă la comunitate. Vreau să nu mai fie gropi în carosabil, asfaltarea trotuarelor, modernizarea intersecţiilor mari ale oraşului, sensuri unice în zonele aglomerate, transport în comun civilizat, staţii de autobuz moderne, coşuri de gunoi cel puţin la trecerile de pietoni, iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni, modernizarea pieţelor importante ale oraşului. De olimpiade, concursuri şi alte minuni să se ocupe Guvernul, Ministerul Educaţiei. Primăria să se ocupe de administrarea municipiului“, a comentat „un cetăţean“.

 Radu Mazăre - „Tinerii nu sunt băgaţi în seamă“

 Reamintim că primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că pune la bătaie un milion de euro din bugetul local pentru un proiect destinat elevilor de liceu şi studenţii din oraş implicaţi în diverse competiţii, de la sport la concursuri de gătit. Câştigătorii competiţiilor finale vor primi câte un telefon iPhone 6, promite Radu Mazăre. „Este o chestie care nu s-a mai făcut în România“, i-a anunţat primarul pe reprezentanţii elevilor şi ai studenţilor. Pentru că „tinerii nu sunt băgaţi în seamă“, aşa cum a spus primarul în cadrul unei conferinţe de presă, Radu Mazăre a gândit un proiect în valoare de un milion de euro, împărţit în două, pentru elevi şi studenţi.

În urma competiţiilor pe diverse teme, de la sport la activităţi culturale - muzică, dans, graffiti, poezie, fotografie -, până la concursuri de gătit, participanţii beneficiază de logistică şi de premii. 

„Eu, ca tânăr cu studii, stau şi o ard aiurea pe la patroni care îşi bat joc de mine! / Nu tinerii au votat acest sondaj, ci oamenii în vârstă, care pun botul la pomană electorală“
 
„Domnule primar, iPhone 6 este un moft, nu o necesitate! Cu acest milion de euro aţi putea deschide orice pentru a genera locuri de muncă, pentru că tinerii nu vor iPhone 6. Tinerii vor locuri de muncă. Eu, ca tânăr cu studii, stau şi o ard aiurea pe la patroni care îşi bat joc de mine! Nu mai bine ar fi ca acel milion de euro să-l investiţi într-o fabrică, în construcţii, în orice! Vă rog frumos să vă mai gândiţi şi să analizaţi mai bine. Nu tinerii au votat acest sondaj, ci oamenii în vârstă, care pun botul la pomană electorală. Noi nu punem botul! Singura şansă pentru a ne cumpăra votul este de a vă pune pe treabă, să lăsaţi prostiile şi sa fiţi un om serios!“, susţine Anonimus Anonimoviks.

 „Domnule primar, ştiaţi că foarte mulţi tineri îşi doresc copii?“

„Ştiţi care este prima lor problema? Nu au bani să plătească o naştere. Asta se întâmplă în România. Domnule primar, ştiaţi că foarte mulţi tineri îşi doresc copii? Să se facă o sală de naşteri total gratuită, ca orice tânăr care aşteaptă să se nască propriul copil să se bucure, să dispară grija plăţilor care trebuie făcute la medici şi la asistente. Să se înfiinţeze o sală unde se fac analize gratuite sau cu reducere, deoarece oamenii nu îşi mai permit să aibă grijă de propria sănătate. Nu ne permitem, domnule primar!“, a scris Angela.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 13 Feb, 2015 13:35 In primul rand premiile sunt ptr competiťii care nu incurajeaza copii meritosi ci ptr competii sportive care nu au nici o finalitate. Ďaca ar acorda orasului macar jumatate din atentia si banii pe care ia investit in mamaia am avea un oras in care ai merge cu placere .trotuarele sunt varza pe principalele bulevarde,ce sa mai spunem de cartiere spatii verzi neingrijite ptr ca cei care au in grija treaba merg mai intii in mamaia,iar noi constanteni avem mai multi turistii,preturi in plin sezon mai mari la tot in piete si chiar in supermarket ca de vin turisti. Dec i mai mazare ori faci treaba ptr constanteni care isi platesc taxele ori pleci si ne scutesti de a ne organiza ptr un referendum de a te da la o parte si o sa avem grija ca asistatii tai sa mearga la munca si dupa la vot.
  • europeanu 13 Feb, 2015 10:40 cand vreodata primarul a ascultat doleantele constantenilor ???