Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O avarie asemănătoare a avut loc în 1999 De ce a rămas jumătate din Constanţa fără căldură şi apă caldă (galerie foto)

ro

15 Feb, 2014 00:00 3411 Marime text
Directorul general CET Palas, Gheorghe Enache, a vorbit, ieri, în contextul unei conferinţe, despre avaria care s-a produs pe 11 februarie pe magistrala 2 şi care a lăsat fără apă caldă şi căldură mai multe zone din municipiul Constanţa.
 
„Pe data de 11 februarie, la ora 13.15, s-a produs o avarie pe magistrala 2 urmată de alte 3 avarii conexe. S-a produs un fenomen termodinamic, care a generat instantaneu trei spărturi magistrală în zona Pod Butelii până în curtea Muncă şi Artă. Am luat măsurile de rigoare şi am reuşit, azi, 14 februarie, să punem în funcţiune întreaga reţea. Ne cerem scuze de la constănţeni pentru acestă situaţie. Astfel de avarie complexă a avut loc îşi în anul 1999”, a declarat directorul general al CET Palas.

Acesta a mai spus că magistrala 1 a fost pusă în funcţiune în 1970, iar magistrala 2 – în anul 1972, de acea au loc astfel de avarii. „În zona Pod Butelii, unde s-a produs avaria din 11 februarie au fost schimbaţi 80 de metri de conductă, valoarea lucrării ridicându-se la suma de 80.000 de lei. De altfel, pentru anul 2014, am alocat 15 milione de lei pentru lucrările de reabilitare a unor zone din reţeaua de termificare a oraşului”, a mai explicat Gheorghe Enache. În ceea ce priveşte datoriile, CET Palas are de încasat de la RADET suma de 334 milioane de lei,din care 272 milioane o reprezintă energia termică, restul sumei – dobânzile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pagubel 06 Jan, 2015 00:46 Asociatiile de proprietari raspund pecuniar de problemele ce apar de la "cititor" inspre bloc.CORECT !..atunci de ce solicita,la modul imperios,listele cu calculul final pe fiecare apartament in parte..asa se manifesta conducerea unei regii care uita de o democratie castigata si se trezeste in comunism cu manifestarile vs.de consumator,nu sunt in stare sa-si rezolve reteaua termica,dar ii preocupa repartitoarele si consumul pe apartament..TE CRUCESTI !
  • demisionarul 15 Feb, 2014 07:37 Demisia. \Va controleaya cineva la sumele cheltuite pentru reviziile tehnice... IN FIECARE LUNA DE AUGUST OPRITI APA CALDA PENTRU REVIZIII.... SI NU FACETI NIMIC. DOAR SPALATI BANII.... TREBUIE SA RASPUNDETI PENTRU FAPTELE VOASTRE.