Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu merităm nimic” Ce spune Radu Mazăre despre preluarea şefiei Ministerului Transporturilor

ro

28 Feb, 2014 00:00 4174 Marime text
Odată cu ieşirea liberalilor de la guvernare şi, deci, cu destrămarea USL, reprezentanţii USD îşi pregătesc oamenii pentru preluarea funcţiilor de conducere în ministere, în companii de stat şi în instituţiile deconcentrate. E drept, structura noului Guvern depinde de noua coloratură politică, de felul în care social democraţii, conservatorii, UNPR-iştii, dar şi UDMR-iştii, reintraţi în calcule, îşi vor împărţi funcţiile. În aceeaşi ordine de idei, va fi interesant de urmărit câtă greutate vor avea, în configurarea noului Executiv, pretenţiile mai mult sau mai puţin îndreptăţite, ale baronilor locali.
 
Este de notorietate faptul că PSD Constanţa şi-a dorit mereu un om în vârful Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Nu neapărat fotoliul de ministru, ci pe acela de secretar de stat. Iar pentru asta l-a susţinut în trei rânduri (!), în trei guverne distincte, pe Valentin Răducu Preda, aşa numitul băiat performant care, în urmă cu aproximativ un an, a fost ridicat din faţa Ministerului Dezvoltării, fiind suspectat de presupuse acte de corupţie.
Potrivit unor surse, social democraţii şi-ar dori, mai nou, conducerea Ministerului Transporturilor. Dar nu orice funcţie din vârful ministerului, ci chiar pe aceea de ministru. Aceleaşi surse susţin că PSD Constanţa nu îl agreează deloc pe Dan Şova, pesedistul care, foarte probabil, va prelua acest minister cu greutate, fapt pentru care ar face presiuni la Centru pentru fotoliul râvnit.
Ce spun pesediştii constănţeni? Senatorul Nicolae Moga susţine că „PSD Constanţa nu vrea niciun minister”: „Nu avem nicio propunere, nu merităm”, este de părere parlamentarul social democrat.

Nici liderul PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre, nu confirmă aceste planuri social democrate. Întrebat dacă organizaţia de la Constanţa ţinteşte Ministerul Transporturilor, edilul şef a răspuns simplu „nu”.
Atitudinea oarecum defensivă a social democraţilor de la malul mării e cel puţin curioasă, de vreme ce unul dintre obiectivele prioritare ale administraţiei Mazăre constă în majorarea pachetului de acţiuni din Portul Constanţa. Iar pentru asta este nevoie, evident, de un ministru al Transporturilor care să îmbrăţişeze ideea şi care să creeze premisele necesare pentru ca municipalitatea constănţeană să aibă mai mult de 20% din acţiuni, atât cât deţine în prezent.
Menţionăm că social democraţii se reunesc luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii