Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre şi Nicuşor, „picaţi“ de propriul partid PSD Constanţa, lăsat în off-side de schimbarea de statut operată de Ponta (documente)

ro

21 Mar, 2015 00:00 4283 Marime text
Membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Asta a decis, ieri, Consiliul Naţional al PSD, iar rezoluţia votată în acest sens produce efecte imediat, aşa cum a ţinut să sublinieze liderul PSD Victor Ponta.

Amintim că modificarea statutului PSD a fost, ulterior eşecului înregistrat la prezidenţiale, una dintre marile dorinţe ale lui Ponta. În pofida faptului că s-a vehiculat că baronii PSD din teritoriu îi vor dejuca planurile, preşedintele PSD şi-a îndeplinit, totuşi, dorinţa. De altfel, el a tot promis un PSD „curăţat“ de „elementele“ nocive, care au probleme cu Justiţia.
Conform acestei rezoluţii, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd automat funcţia politică din PSD.

Nu mai puţin important, conform noilor principii de integritate ale PSD, membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia din care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi.
Cât despre membrii PSD condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie, aceştia îşi pierd definitiv calitatea de membru de partid, potrivit noului statut.
Nu în ultimul rând, membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid. Condamnaţii definitiv pentru fapte de corupţie îşi pierd calitatea de membru PSD.

A demisionat din toate funcţiile deţinute în partid

În ceea ce priveşte Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa, se poate spune despre aceasta că are mari probleme de... integritate. Cel puţin asta reiese după adoptarea noului statut al PSD, ieri, în cadrul Consiliului Naţional. Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al PSD Constanţa, sunt trimişi în judecată în celebrul Dosar al Retrocedărilor încă din octombrie 2008. Ştiind foarte bine ce îl aşteaptă, Mazăre şi-a anunţat demisia din funcţiile politice încă de joi seară, pentru a evita să lase altora această satisfacţie. Edilul-şef al municipiului Constanţa a renunţat astfel la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, dar şi la funcţia de membru în Consiliul Naţional al PSD. Oricum urma să fie suspendat.
Nicuşor Constantinescu nu a acţionat însă la fel. Cu toate acestea, potrivit noului statut al PSD, Constantinescu va pierde, şi el, funcţia politică.

Amintim că Nicuşor Constantinescu este preşedintele executiv al PSD Constanţa. Practic, numărul 2 în organizaţia de la malul mării, „secundul“ - până joi seară - lui Radu Mazăre. Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, se află în prezent în arest la domiciliu, măsură preventivă sub care este judecat pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa şi cercetat, în alt dosar, pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), dar şi pentru tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.
Interesant, PSD are grijă de membrii urmăriţi penal. Unul dintre aceştia este deputatul PSD de Constanţa Radu Babuş, vicepreşedinte (de drept) în Biroul Judeţean al PSD Constanţa şi membru în Consiliul Naţional al partidului. Babuş Jr. este, potrivit DNA, urmărit penal „pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art. 10 lit. a din Legea nr. 78/2000“.
 
Citeşte şi:
 
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
 
Acuzaţiile care i se aduc lui Nicuşor Constantinescu

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Citiţi şi Radu Babuş şi Sorina-Gina Hortolomei Moscu. Radu Mazăre şi apropiaţii, chemaţi la DNA de procurorul care l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu (DOCUMENT + RECHIZITORII)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Octav 21 Mar, 2015 08:47 Orice inceput are si sfarsit