Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Knock-out? „Conform rezoluţiei Consiliului Naţional, Nicuşor Constantinescu este suspendat de drept şi acest lucru e clar pentru toată lumea”

ro

25 Apr, 2015 00:00 3491 Marime text
Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Constanţa a luat, în cadrul şedinţei de ieri după-amiază, o serie de hotărâri. De departe, cea mai importantă dintre acestea este cea legată de suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. Decizia vine pe fondul rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD, rezoluţie conform căreia membrii care nu corespund noilor principii de integritate ale partidului sunt (auto)suspendaţi din funcţii.

Amintim că, potrivit noilor prevederi statutare, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Conform rezoluţiei Consiliului Naţional, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia politică. Nu în ultimul rând, membrii PSD trimişi în judecată în cazuri de corupţie pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi.

Anunţul privind suspendarea lui Constantinescu din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa a fost făcut de deputatul Mircea Titus Dobre, purtătorul de cuvânt al organizaţiei: „Conform rezoluţiei Consiliului Naţional, Nicuşor Constantinescu este suspendat de drept şi acest lucru e clar pentru toată lumea. Este suspendat pe perioada problemelor juridice, la fel cum este şi domnul Nicolae Matei (n.r. primarul suspendat al oraşului Năvodari)”, a precizat Dobre. Parlamentarul a menţionat însă că în perioada suspendării nu va exista un înlocuitor pentru Nicuşor Constantinescu. Amintim faptul că, din moment ce se află în arest la domiciliu, Constantinescu nu-şi poate exercita funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei.

Demisii în lanţ

Afectaţi de rezoluţia Consiliului Naţional al PSD au fost însă mai mulţi social-democraţi din judeţul Constanţa. Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al organizaţiei, este vorba despre Zanfir Iorguş (PSD Mangalia), despre Ioan Suciu (PSD Ciobanu), Florin Onescu (Lipniţa), Dumitru Dedu (Mircea Vodă) şi Constantin Micu (Tuzla). Toţi aceştia au demisionat din funcţiile de preşedinţi de organizaţii.

Schimbări la vârful organizaţiei

O altă decizie a BPJ al PSD Constanţa anunţată, ieri, de Mircea Titus Dobre este legată de faptul că funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene ocupată, până recent, de senatorul Alexandru Mazăre, a fost preluată de medicul Cătălin Grasa. De asemenea, Luminiţa Vlădescu, viceprimarul municipiului Mredgidia şi, de asemenea, liderul PSD Medgidia, a devenit vicepreşedinte în Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa. Deşi a anunţat, în luna februarie, că va părăsi PSD-ul pentru că nu se mai regăseşte în partid şi pentru că nu este de acord cu modul de a face politică pe care conducerea centrală a PSD îl abordează, Alexandru Mazăre a rămas, totuşi, membru al PSD Constanţa.
În altă ordine de idei, BPJ-ul a hotărât, susţine deputatul Dobre, ca „de pregătirea şi organizarea alegerilor comunale, orăşeneşti şi municipale, dar şi de Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa să se ocupe domnul Cristinel Dragomir”.

Problema deşeurilor de la Năvodari, în atenţia PSD Constanţa

Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa a anunţat că Biroul Permanent Judeţean a decis ca deputatul Radu Babuş să interpeleze Ministerul Afacerilor Externe în problema construcţiei unui depozit de deşeuri toxice la Năvodari, după ce societatea Ecological Center SA a obţinut la CEDO o hotărâre definitivă prin care Primăria Năvodari e obligată să semneze o autoritaţie de construire a acestui depozit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii