Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul nu iartă. Societăţi celebre cu datorii la stat Conpress, Rico, Umex, cu bunuri sub sechestru

ro

25 Nov, 2013 00:00 5975 Marime text
În cazul în care o societate sau o persoană fizică nu îşi plăteşte de bună voie obligaţiile fiscale pe care le datorează statului, se poate trezi în situaţia neplăcută de a fi executat silit. Astfel, prin sechestrarea şi valorificarea unor bunuri, fiscul recuperează sumele înregistrate ca datorii. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa a publicat pe data de 20 noiembrie, pe pagina sa de Internet, lista bunurilor care se aflau sub sechestru în luna octombrie. Printre bunurile asupra cărora fiscul constănţean a aplicat sechestru se numără cele care aparţin societăţilor: Conpress Group SRL, printre acţionarii căreia se numără Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, operatorul portuar Umex SA, SC Rico SRL.
 
Printre bunurile sechestrate care aparţin societăţii Conpress Group SRL se numără: un imobil în suprafaţă de 414 mp, compus din 23 de încăperi şi teren de teren de 414 mp situate în Mamaia nr. 296, un imobil de 73 mp, situat pe bd. Tomis 139, teren de 300 mp situat în municipiu Constanţa, bd. I.C.Brătianu. În afară de clădiri şi terenuri, societatea are sub sechestru 38 de automobile: semiremorcă Schimitz, cinci autovehicole Ford, două autovehicole Volkswagen, un autovehicol Chevrolet Klas, şase automobile Fiat, două Opel Combo, unul Volvo, două Daewoo, unul Skoda, Cadilac Escalade, Honda, Peugeot, Man, Ford Mondeo. La acestea de adaugă 25 de chioşcuri. Conpress Group SRL îi are ca asociaţi pe primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, precum şi Sorin Gabriel Strutinsky, care este şi administrator. Conpress Group este unic asociat al SC Tutun şi Ziare SRL, societatea care deţine chioşcurile de distribuţie a presei (şi nu numai) cu acelaşi nume.
 
Maşinile societăţii Conpress Holding SRL, „arestate” pentru datorii
 
Fiscul a pus sub sechestru şi bunurile societăţii Conpress Holding SRL, una dintre cele care au încheiat contracte pe bandă rulantă cu Primăria Constanţa. Deci, sub sechestrul se află 21 de automobile ale societăţii: Renault, Dacia, BMW, Skoda, Mitsubishi, Fiat, Lifan, Man, Lada, Hyndai. Administratorul societăţii este Sanda Ciocoiu, care a intrat în Conpress Holding în anul 2002, dată la care a preluat părţile sociale de la Radu Mazăre şi de la Nicuşor Constantinescu. Din anul 2002 şi până în prezent, SC Conpress Holding SRL a păzit bunurile private şi publice din Constanţa şi din staţiunea Mamaia şi a asigurat protecţia funcţionarilor publici din primăria municipiului Constanţa, prin adjudecarea mai multor contracte finanţate cu bani publici. La ultima licitaţie organizată de municipalitatea Constanţa pentru asigurarea serviciului de pază pentru protecţia funcţionarilor Primăriei, contractul a fost atribuit societăţii Conpress Holding SRL. Conform noului contract încheiat cu municipalitatea Constanţa, societatea asigură protecţia funcţionarilor publici timp de trei ani, în perioada 16 februarie 2012 - 15 februarie 2015. Valoarea totală finală a contractului este de 641.030 lei.
 
O Dană întreagă sub sechestru
 
Şi operatorul portuar Umex SA are o serie de bunuri, pe care fiscul constănţean a aplicat sechestru. Vorbim despre o clădire, construcţie compusă din depozit, clădire compusă din grup social şi ateliere de întreţinere în suprafaţă de 2.169 mp, platformă betonată în suprafaţă de 15.561 mp, platformă betonată de 14.029mp, depozit 1/44, clădire - sediul administrativ – toate situate în Dana 44 a Portului Constanţa. La acesta se adaugă alte două platforme betonate, cu numărul cadastral 21251/C20 şi 21251/C24-C24. Umex SA este deţinută de afacerişti libanezi. În anul 2012, Umex SA a înregistrat o cifră de afaceri de 12.457.024 lei şi pierderi de 2.335.594 lei, cu 132 de angajaţi, precum şi datorii totale de 16.285.677 lei.
 
SC RICO SRL are sechestru pe o clădire reprezentând atelier de confecţii PVC+ birouri, în suprafaţă de 1.088 mp, situat pe strada Celulozei nr. 11A, atelier de confecţii metalice în suprafaţă de 842 mp, situat pe strada Celulozei nr. 11 A, o clădire compusă din trei camere plus o anexa, situate pe strada Moţilor 37, teren intravilan situat pe strada Ştefan cel Mare 42, apartament de două camere în suprafaţă de 47,1 mp, situat pe strada Ştefan cel Mare nr. 42, bl. M 14, apartament de două camere de 104 mp, situat pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 34, teren intravilan situat pe strada Rapsodiei 37, teren intravilan de 224 mp, situat în staţiunea Mamaia, terasa Rico (zona Perla), clădire de 26,28 mp, situată în Mamaia, terasa Rico. Firma constănţeană Rico SRL este controlată de Marcel Cornel Gheorghe şi Mihai Vlad.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii