Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Broşuri turistice gratuite ale CJC-ului, „traficate“. Un partener de afaceri al lui Strutinsky a fost tentat să le cumpere (galerie foto)

ro

11 Sep, 2015 00:00 2166 Marime text

Materiale pentru promovarea turismului care trebuie distribuite gratuit au putut fi cumpărate de la colţ de stradă cu 3 lei. Cel puţin asta susţine că i s-a întâmplat un om de afaceri constănţean. În martie 2012, Consiliul Judeţean Constanţa demara proiectul „Itinerarii şi evenimente inedite în Dobrogea”, finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu o valoare de 913.222,80 de lei, din care contribuţia proprie a beneficiarului (CJC) a fost de 13.862,60 de lei. Proiectul viza promovarea potenţialului turistic al judeţului Constanţa în vederea consolidării şi dezvoltării turismului intern definit în context regional şi naţional. Printre obiectivele proiectului se număra şi realizarea a 150.000 de broşuri tematice în limba română (trei teme, 50.000 de bucăţi/tema) pentru promovarea turismului specific judeţului Constanţa: „Factorii naturali şi de cură specifici judeţului Constanţa - Turism Balnear”, „Enogastronomie - Itinerarii Enogastronomice în judeţul Constanţa” şi „Diversitatea etnică specifică judeţului Constanţa, obiceiuri şi tradiţii - turism cultural”.

„Aș vrea să știu cine dracu’ își bate joc de banii noștri“

Pe un site de socializare, Remus Iuhasz a evocat, recent, o păţanie legată de aceste broşuri: „3 lei. Atât am fost nevoit să plătesc acum unui băiat de aproximativ 30 de ani pe colecția «Itinerarii și evenimente inedite în Dobrogea», ce ar fi trebuit distribuită gratuit. Cel puțin așa scrie pe copertă. L-am întrebat câte poate să îmi mai aducă. Răspuns: 100, 200, 500... Oricâte vreau. AH! Ce aș vrea să știu cine dracu’ își bate joc de banii noștri și de țara noastră! Și pe unde stau stivuite materialele care trebuiau să fie distribuite din 2012 până acum!“

Cristinel Dragomir - „Am făcut plângere la Poliţie“

Odată ajuns în spaţiul public, comentariul său a stârnit rumoare şi în sânul Consiliului Judeţean Constanţa, care a făcut o sesizare la Poliţie în acest sens. „CJC a tipărit aceste serii de broşuri cu obligaţia de a le distribui gratuit turiştilor şi persoanelor interesate. Pentru a înlătura orice speculaţie, am făcut ieri (n.r. miercuri) o plângere la Poliţie, care va analiza cele sesizate şi va trebui să îşi facă treaba şi să vadă cine le-a vândut şi de unde le are“, a declarat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir. El precizează că aceste seturi de broşuri au fost distribuite către mai multe instituţii (Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Patronatul Firmelor din Turism „Ion Movilă“ Eforie - Techirghiol, Asociaţia Patronală Mamaia, Asociaţia Patronală Neptun - Olimp, Primăria Municipiului Mangalia, centre de informare turistică din ţară, consilii judeţene şi primării din regiunea sud-est, Şcoala „Cuza Vodă”, Comunitatea Elenă „Elpis“, Uniunea Tătarilor, Fundaţia „Muşata Armână”, Comunitatea Ruşilor Lipoveni şi Uniunea Turcă), în total fiind vorba despre 74.348 de seturi. Restul de 2.652 de seturi au fost distribuite la târgurile de turism la care CJC a participat, conform contractului de finanţare.

Remus Iuhasz, de la studenţi, la afaceri cu Sorin Strutinsky

Cine este însă Remus Iuhasz, cel ce a fost tentat să cumpere materialele publicitare care ar fi trebuit distribuite gratuit? În afară de faptul că se ocupă de afaceri, Remus Iuhasz este preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor din România. În luna august a anului trecut, acesta a reclamat la Poliţie că şi-a găsit maşinile cu lunetele sparte şi caroseriile avariate şi a indicat persoana suspectă de comiterea faptei. Iuhasz le-a spus anchetatorilor că, anterior, primise şi nişte telefoane de ameninţare.

Citeşte şi

Atac în stil mafiot şi intimidări, la Năvodari

Potrivit Registrului Comerţului, Remus Iuhasz este în prezent asociat şi administrator în trei firme: City Docent SRL, Rosa Trade International SRL şi The Company SRL. Monitorul Oficial al României este însă mai generos în informaţii. Astfel, aflăm că la 25 octombrie 2007 se înfiinţează SC Remi For Life SRL. Fondatori, având părţi egale din profit şi pierderi, erau Remus Florin Iuhasz Pascan, născut pe 6 februarie 1977, şi Mihaela Elvira Chiriac. În 2009, prin hotărârea AGA din 22 ianuarie, Mihaela Elvira Chiriac şi-a cesionat integral părţile sociale către asociatul cooptat Niculina Gherasim (mama sa) şi s-a retras din societate. Firma a luat apoi denumirea de Ecocrop SRL.

O altă legătură a lui Remus Iuhasz cu „universul“ de afaceri al lui Strutinsky este firma Stiu SRL. Monitorul Oficial arată că, pe 10 august 2011, Rozica Iuhasz Pascan se retrage din societate şi îşi cesionează partea sa de 50% din firmă către SC KLD Services SRL, reprezentată legal de administratorul Mihaela Elvira Gherasim. Remus Iuhasz s-a retras şi el din firmă atunci, cedându-şi părţile sociale către firma City Docent SRL, reprezentată tot de el în calitate de administrator. În octombrie 2011, asociaţii Stiu SRL au decis să deschidă un punct de lucru în incinta mall-ului de pe bulevardul Aurel Vlaicu (Servus Caffe). În august anul trecut, SC City Docent s-a retras din această societate. În urma cesiunii, capitalul social a fost împărţit între KLD Services (95%) şi Evelina Dana Drăgan (5%). Tot atunci, Remus Iuhasz s-a retras din funcţia de administrator al Stiu SRL.

Citeşte şi

Vezi legătura cu Sorin Strutinsky! Servus Caffe, locul în care este interzis accesul luminii (galerie foto)

Dintr-un mall în altul

Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 1499 din 23 martie, în urma Adunării Generale a Asociaţilor SC Stiu SRL din luna decembrie 2014, s-a aprobat schimbarea denumirii societăţii în SC Spotunu SRL. Asociaţii - KLD Services SRL (95%) şi Evelina Dana Drăgan (5%) - au hotărât tot atunci închiderea punctului de lucru al societăţii situat în Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 220 numărul A-05 la aceeaşi adresă, dar în spaţiul A5, cafenea NO 1. Totodată, era revocată din funcţia de administrator Evelina Dana Drăgan şi se numea în funcţie Monica Elena Stancu. Noul obiect de activitate al firmei devenea „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“.

Citeşte şi

Un partener de afaceri al lui Strutinsky deschide un punct de lucru în Tomis Mall

Schimbări majore în cea mai prolifică firmă a lui Strutinsky

KLD Services SRL este de departe cea mai prolifică firmă a lui Sorin Strutinsky, regăsindu-se în multe alte firme. Această societate este, de altfel, numitorul comun în mai multe firme în care Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt implicaţi. KLD Services îi are ca asociaţi pe Gabriel Sorin Strutinsky, care deţine 396 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%, şi pe Mihaela Elvira Gherasim Tănase, care deţine patru părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%. Înfiinţată în anul 2009, firma avea sediul în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17. Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe 10 septembrie 2015, firma funcţionează, în baza unui contract de închiriere din data 1.08.2015 emis de Sigma Trading SRL, pe strada Ion Roată nr. 3. La această adresă îşi au cartierul general mai multe firme ce au legături cu trioul Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. Capitalul social subscris al societăţii este de 40.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 400 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Administratorul societăţii era, până de curând, Mihaela Elvira Gherasim Tănase, însă din 22 iulie a fost numită administrator Nicoleta Strutinsky, nepoata prin alianţă a lui Sorin Strutinsky.

Mihaela Elvira Chiriac este aceeaşi Mihaela Elvira Gherasim Tănase care apare ca administrator în multe dintre firmele ce au legătură cu Sorin Strutinsky. Că Mihaela Elvira Gherasim Tănase este destul de bine conectată la echipa Strutinsky - Mazăre - Constantinescu poate reieşi şi din faptul că în CV-ul ei figurează, printre altele, și calitatea de cenzor supleant la Pomacost SA, una dintre firmele care au câştigat numeroase licitaţii cu Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa. Mihaela Elvira Gherasim Tănase, fostă Chiriac, apare, în continuare, ca administrator în CDS Project SRL, Classic SRL, Diva’s Saloon SRL, Ecoprefconstruct SRL, Isis Medical Center SRL, M.M Reciclyng SRL, New Home Construct, New Open Sector SA, KLD Services SRL şi Nortech Trade SA, toate având modificări în structura firmei datate la Registrul Comerţului în ultimele şase luni. Cu toate acestea, ea a lăsat recent fotoliul de administrator al mai multor firme, în favoarea Anei Chişor.

Citeşte şi

Firma din primul dosar al lui Strutinsky: Mihaela Elvira Gherasim Tănase a demisionat din funcţia de administrator al Panel Building System SRL

Mihaela Elvira Gherasim Tănase a renunţat la administrarea afacerii din spatele clinicii Pozimed

Strutinsky şi legăturile cu Mihaela-Elvira

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii