Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimele 12 ore, în județul Constanța Peste 600 de persoane, salvate şi 230 de autovehicule, deblocate din nămeţi

ro

11 Jan, 2017 08:03 1386 Marime text
Pentru înlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase au acţionat peste 700 de pompieri, poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi reprezentanţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă. În total s-a acţionat cu aproximativ 320 de utilaje şi autospeciale.
 
După aproximativ 12 ore în care structurile de intervenţie au gestionat efectele generate de viscolul năprasnic și ninsorile abundente care au afectat puternic întreg județul Constanţa, autoritățile continuă să facă eforturi susținute pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră.
 
În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor căzute în ultima perioadă, pompierii militari în cooperare cu toate celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene şi locale reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.
 
Salvatorii au acționat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteorologice periculoase la 71 de misiuni, în condiții foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă foarte mare și viscol năprasnic.
 
Pe timpul misiunilor, structurile de intervenție au reușit salvarea a peste 600 de persoane aflate în dificultate şi au degajat din zăpadă 230 de autovehicule surprinse de viscol.
 
În ceea ce priveşte furnizarea energiei electrice, în acest moment sunt 16 localităţi nealimentate parţial cu energie electrică, fiindn 3.457 de consumatori nealimentaţi.
 
La acest moment, în județul Constanţa toate drumurile naţionale sunt închise, cu excepţia DN 39 pe tronsonul Constanţa-Magalia. Sunt închise 18 tronsoane de drum judeţean, 35 de drumuri comunale, iar A 2 este închisă în continuare.
 
Pentru optimizarea misiunilor desfăşurate în această perioadă I.G.S.U. a ordonat ca utilaje şi autospeciale de intervenție din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Olt, Dâmboviţa, Bacău, Neamţ, Botoşani, Argeş şi Iaşi au fost dislocate în judeţul Constanţa pentru a sprijini acţiunilor de intervenţie.  
 
În continuare se fac eforturi susţinute pentru deblocarea DN 2 A, între localităţile Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu, pe acest tronson de drum fiind blocate aproximativ 30 de autovehicule.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii