Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbăta bufonului (galerie foto)

ro

27 Mar, 2017 00:00 2129 Marime text
Impresionanta dramă a bufonului Rigoletto de la curtea frivolului duce de Mantua, transpusă pe note de Giuseppe Verdi, a fost urmărită cu interes, sâmbătă, de constănţenii care au ales să-şi petreacă seara la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.
 
Spectacolul, sub bagheta tânărului dirijor japonez Yusuke Kumehara, câştigător al celei de-a doua ediţii a Concursului Internaţional de Dirijat Operă „Black Sea“ din mai 2016, i-a adus în faţa publicului pe baritonul bucureştean Ştefan Ignat, în rolul titular, pe tenorul braşovean Mihai Irimia, care l-a redat pe ducele veşnic îndrăgostit, şi pe soprana Laura Eftmie, care a interpretat o Gilda sensibilă.
 
Celor trei solişti din rolurile principale li s-au alăturat, într-un spectacol emoţionant, în care ariile şi trăirile emoţionante, pline de tensiune, alternează cu cele sprinţare: mezzosoprana Lucia Mihalache, în rolul Maddalenei, basul Constantin Acsinte, care l-a redat pe spadasinul Sparafucile, mezzosoprana Gabriela Dobre - Giovanna şi basul Laurenţiu Severin, în rolul contelui Monterone. Curtenii din suita ducelui de Mantua, frivoli ca şi stăpânul lor, au fost interpretaţi de baritonul Bogdan Ocheşel şi Iulian Bratu - contele Ceprano. Lor li s-a alăturat Ionela Duma - contesa Ceprano, Silvia Simionescu - pajul şi Octavian Minea - uşierul, precum şi corul TNOB.
 
Cutremurătoare prin intensitatea emoţiilor, prin diversele tipuri de dragoste pe care le prezintă - dragostea bufonului pentru fiica sa, cea a Gildei pentru tatăl său, fiorii primei iubiri şi „capcana“ îndrăgostirii în care, fără voia sa, cade, pentru scurt timp, frivolul duce - „Rigoletto“ este una dintre cele mai cutremurătoare drame verdiene.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii