Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecție inedită de istorie în compania lui... Mircea cel Bătrân (galerie foto)

ro

24 Mar, 2017 10:37 2484 Marime text


O inedită lecție, menită să-i facă pe cei mici îndrăgească istoria, să nu o mai vadă ca pe o îngrămădire greoaie de ani și nume, s-a desfășurat joi, 23 martie, la filiala Constanța a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I“.

Lecția deschisă a fost susținută de gazdă, directorul muzeului constănțean, dr. Costin Scurtu, dar şi de actorul Dan Cojocaru, fiind deosebită de apreciată de elevii Școlii Generale nr. 3, care „au dovedit cunoaștere a istoriei noastre şi apreciere pentru figurile cele mai importante ale acesteia“, conform organizatorilor.

Cartea de istorie s-a deschis la capitolul Mircea cel Bătrân, „domn până la Marea cea Mare“. Cu acest prilej, copiii au urmărit, în cadrul proiectului cultural „Ovidius - filmul şi cartea“ al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada“, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, un film-etalon: „Mircea“, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

A fost o lecție interactivă în care elevii au avut posibilitatea să vadă armele folosite în acea perioadă, să dea semnificație cuvintelor patriotism, respect, cavalerism, dar... să se şi joace. Încântați de cele văzute și aflate, copiii şi-au exprimat dorința de a mai participa la astfel de lecții, menite să le fixeze în memorie date și semnificații.

Sursă foto: Dan Cojocaru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii