Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția cu lucrările proiectului „Da’ De Ce (nu) îmi iubesc țara?“, găzduită de Muzeul de Artă Constanţa

ro

17 Apr, 2017 18:37 1507 Marime text
Până pe data de 21 aprilie 2017, Muzeul de Artă Constanţa găzduiește expoziția cu lucrările din cadrul proiectului „Da’ De Ce (nu) îmi iubesc țara?“, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Lucrările care compun această expoziție au fost realizate în câteva ateliere de creaţie artistică, în perioada 17 februarie - 31 martie 2017, de elevii clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu”, clasa învățătoarei Elisei Elena Daniela și elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială nNr. 38 „Dimitrie Cantemir”, clasa învățătoarei Șerban Gabriela. Atelierele au avut loc în cadrul Centrului pentru Educaţie Interculturală Constanța, aflat în incinta muzeului, unde s-a organizat și o expoziție cu lucrări realizate de grupul țintă al proiectului „Centrul pentru Educație Interculturală (C.P.E.I.C.)”, finanțat prin granturi SEE, în cadrul Programului Promovarea diverității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european. Rolul acestei expoziții a fost acela de a expune creațiile din timpul atelierelor, care au interogat sentimentul de patriotism, prin întâlnirea creativă dintre copii și artiști.
 
Atelierele de creație artistică au fost susținute de artista Ana Bănică și actorul Nicodim Ungureanu. Prin joc și exercițiu artistic plastic, regizate cu măiestrie de cei doi artiști, elevii și-au exprimat sentimentele față de țară, în mod creativ. Jocurile de inițiere în arta actorului și descoperirea mecanismelor de apropiere de lumea teatrului, într-o situație dată și cu propriul potențial, au fost inspirate din opera lui Caragiale, pe care elevii l-au reinterpretat în cheie cosmopolită, sub semnul ideii de patriotism, diversitate și toleranță. De cealaltă parte, exercițiul artistic plastic a stat sub semnul sintagmei „De ce iubesc România?!” și s-a concretizat în realizarea unor opere de artă pe teme precum: povestea tricolorului infinit, masca decorată a tricolorului meu, inimile tricolore sau confetti tricolor cu mesaje privind sentimentele pe care micuții creatori le nutresc față de țară. 
 
Muzeul de Artă Constanţa este partener în acest proiect alături de Asociația Da’DeCe din Bucureşti - promotorul de proiect -, de Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, de Muzeul de Artă din Cluj, Asociația Culturală Patrimoniu pentru Viitor, Școala Gimnazială Nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” şi Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța. Proiectul este co-finanţat deAdministraţia Fondului Cultural Naţional.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii