Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, în turneu în Germania

ro

11 Aug, 2015 00:00 1872 Marime text
Artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ (TNOB) au dus numele oraşului Constanţa în zona culturii internaţionale de marcă. În prezent, în jur de 50 de artişti ai instituţiei se află într-un loc de poveste, la Castelul Braunfels din Germania, unde vor prezenta patru spectacole, dintre care două fac parte din repertoriul verdian, menite să-i cucerească şi pe cei mai exigenţi spectatori.
 
Plecaţi din ţară de pe data de 4 august, artiştii TNOB se întorc la malul mării pe 18 august, la două zile de la încheierea turneului. „Aida“, una dintre cele mai importante creaţii ale lui Verdi, este primul spectacol prezentat în Germania. Din program face parte şi opera „Nabucoo“, compusă tot de Giuseppe Verdi, pe un libret de Temistocle Solera. Acest spectacol reprezintă prima creaţie verdiană care s-a bucurat de un succes imens, datorat şi interpretării magistrale a sopranei Giuseppina Strepponi.
 
În cadrul turneului, artiştii constănţeni vor susţine şi spectacolele „Carmen“, de Bizet, operă al cărei libret a fost scris după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, şi „Elixirul dragostei“, operă în două acte pe un libret de Felice Romani şi pe muzica lui Gaetano Donizetti. Premiera acestui spectacol a avut loc la Milano, la Teatro Cannobiana, pe 2 mai 1832.
 
Artiştii TNOB vor încânta publicul de la malul mării din luna octombrie, când va începe stagiunea 2015-2016.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii