Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arheologul Liviu Lungu, creator de „peisaje din şoapte multicolore”

ro

10 Dec, 2016 00:00 4875 Marime text
Liviu Lungu și-a lansat cea mai recentă carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, în compania colegilor scriitori și arheologi.
 
Atunci când nu scotocește prin pământul încărcat de istorie al Dobrogei, în căutarea unor vestigii menite să contribuie la o mai bună înțelegere a celor care, în alte veacuri, au trăit pe aceste meleaguri, arheologul Liviu Lungu scrie, inventează... lumi și stări. Rod al activității sale creatoare recente este volumul de proză „Peisaj din șoapte multicolore sau Țăndări dintr-o cosmogonie miniaturală”, apărut anul acesta la editura Corint Books, și care a fost lansat joi, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, sala „Liliana Lazia”.
 
„Această care este un... peisaj de șoapte multicolore. Exact cum sugerează titlul. Este scrisă cu gândul la cel puțin o parte din opera unui foarte mare grafician român (n.r. Ion Atanasiu Delamare), legat de locurile descrise în carte, ca și mine, și către care s-a îndreptat și dedicația de la începutul cărții. Este o carte despre misterul umbrelor și al peștilor, despre peisajele mai mult sau mai puțin dobrogene, cu bălți, smârcuri și stufuri, despre mister, în general, și despre nevolnicia oamenilor în fața misterelor uneori mărunte”, a spus, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, scriitorul și arheologul Liviu Lungu.
 
La evenimentul editorial care s-a desfășurat sub auspiciile filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR), al cărei membru Liviu Lungu este din 2002, au participat atât scriitori, cât și arheologi. Întâlnirea culturală a fost moderată de directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”, dr. Corina Apostoleanu, printre cei care au vorbit despre cea mai recentă carte a lui Liviu Lungu aflându-se prozatorul și publicistul Ovidiu Dunăreanu și Ștefan Pleșoianu, din partea instituției de cultură gazdă.

Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii