Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa Consiliului Local Techirghiol. Încep pregătirile pentru întâmpinarea turiştilor

ro

24 Apr, 2017 00:00 1653 Marime text
Ziua de 20 aprilie a fost una importantă pentru consilierii locali din Techirghiol. Întruniţi în şedinţă ordinară, aceştia au votat mai multe proiecte de hotărâre importante pentru comunitate.
 
Edilul-şef al oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că au fost votate, fără probleme, toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi.
 
Printre proiectele deosebit de importante s-a numărat cel privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului Techirghiol pentru anul 2017. Primarul Iulian Soceanu a precizat că este vorba despre suma de 400.000 de lei, care va fi destinată reabilitării tronsonului de blocuri situate pe strada Al. Puşkin. „Vorbim despre reabilitarea parcărilor, a căilor de acces, a iluminatului public şi a spaţiului verde“, a explicat edilul-şef al oraşului Techirghiol. Este vorba despre un proiect de reabilitare a unei zone ce nu a mai fost reamenajată înainte de anii '90.
 
Rămânând în zona proiectelor importante, subiectul câinilor fără stăpân a fost discutat în cadrul şedinţei de săptămâna trecută, iar acum urmează să fie urmate demersurile legale. „Vom respecta procedura legală şi sper să desemnăm cât mai repede o firmă care să gestioneze situaţia câinilor fără stăpân timp de patru ani“, a mai spus primarul.
 
Totodată, aleşii locali au votat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al bugetului de venituri şi cheltuieli pentru trimestrul I, anul 2017, de asemenea iniţiat de primarul Constantin Soceanu.
 
În altă ordine de idei, înaintea sărbătorilor pascale, a fost demarată o campanie de curăţenie. Au fost executate lucrări de măturat stradal, toaletare de arbori, tuns gard viu, curăţare a spaţiilor verzi, reparare a mobilierului urban. Edilul-şef al oraşului Techirghiol a precizat că vor mai avea loc acţiuni de întreţinere a domeniului public şi a spaţiilor verzi.
 
În contextul apropierii cu paşi repezi a sezonului estival, administraţia locală depune eforturi pentru ca urbea să îşi întâmpine turiştii aşa cum se cuvinte. Bineînţeles, beneficiarii acţiunilor sunt şi locuitorii oraşului. „Ne vom concentra şi pe zona turistică. Începem pregătirile pentru sezonul estival“, a spus şeful administraţiei locale.
 
Amintim că, în ajunul sărbătorilor pascale, 400 de persoane cu venituri mai mici de 700 de lei au primit de la Primăria Techirghiol tichetele valorice. „Am decis să ajutăm înainte de Paşte 400 de persoane care au venituri mai mici de 700 de lei“, preciza, săptămâna trecută, primarul oraşului Techirghiol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii