Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ornamente florale şi gazon nou Primăria Năvodari începe curăţenia de primăvară

ro

16 Mar, 2015 00:00 2038 Marime text
Pavele înlocuite, ornamente florale în tot oraşul, gazon nou pe aleile dintre blocuri sunt câteva dintre lucrările pe care le va executa Primăria Năvodari. Astfel, la „pachet“ cu venirea primăverii, Primăria Năvodari va demara lucrările de întreținere și înfrumusețare a oraşului.

Pe lângă înlocuirea pavelelor deteriorate, este avută în plan şi plantarea de ornamente florale în tot oraşul. O noutate o reprezintă sădirea gazonului pe aleile dintre blocuri. Astfel, chiar şi cei care nu se află în centrul oraşului vor avea parte de un peisaj viu colorat. Vopsirea şi văruirea elementelor din oraş vor fi demarate în funcţie de starea vremii, iar deocamdată, totul se află la stadiul de achiziţii.

Cazurile sociale, în atenţia autorităţii publice locale

De asemenea, Primăria Năvodari se îngrijeşte şi de cazurile sociale din oraş. Astfel, recent, au fost identificate cazurile a doi adolescenţi, unul în vârstă de 19 ani şi celalalt, de 16 ani, care nu deţin acte de identitate, fiind expuşi riscului de excluziune socială. Tânărul de 19 ani locuieşte pe raza oraşului Năvodari de mai mulţi ani şi nu are rude în apropiere sau în judeţul Constanţa. Acesta a fost informat şi sprijinit de reprezentanții Primăriei cu privire la obţinerea actelor de identitate: certificat de naştere (în prezent, este pierdut) şi carte de identitate. Totodată, s-au efectuat demersuri de către angajații administrației publice locale pentru înscrierea acestui tânăr în programul şcolar „A doua şansă“, deoarece a absolvit doar şapte clase, şi pentru înscrierea la Cantina de ajutor social.

În ceea ce îl priveşte pe minorul de 16 ani, tatăl acestuia a decedat, şi, în momentul de faţă, locuieşte cu fostul concubin al mamei sale, aceasta abandonându-l. Adolescentul a fost informat şi sprijinit în vederea obţinerii unui act de identitate şi pentru înscrierea în programul şcolar „A doua şansă“, deoarece a absolvit doar patru clase, şi pentru înscrierea la Cantina de ajutor social. Ambii tineri vor beneficia de o masă caldă în fiecare zi lucrătoare şi, totodată, vor avea posibilitatea de a urma cursuri de calificare în diverse meserii, pentru ca, în viitor, să se poată angaja şi întreţine singuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii