Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre nu majorează taxele. Vine cu altele noi

ro

15 Apr, 2013 00:00 2139 Marime text
„Taxele nu se majorează. Rămân identice cu cele care sunt anul acesta (n.r. - în 2012). Dacă am spus acum trei săptămâni o vorbă, rămâne vorbă”, declara Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul anului trecut. Peste nici măcar o lună, edilul şef anunţa că taxa de habitat va fi majorată. Dar, pentru ca efectul acestei veşti proaste să fie oarecum diminuat, Mazăre a subliniat că n-ar fi vorba, vezi Doamne, despre o majorare a taxei propriu zise, ci despre o diminuare a subvenţiei.

„N-o să le creştem”

Subliniem că, pe data de 14 decembrie, şeful administraţiei publice locale constănţene declara, într-o conferinţă de presă dedicată special taxelor şi impozitelor locale în 2013, că acestea nu vor creşte: „N-o să le creştem. Urmează să aprobăm taxele aşa cum am promis în noiembrie, aşa cum am promis şi în decembrie. Deşi situaţia este foarte, foarte strânsă, foarte grea. În sensul în care previziunile pe care le avem pentru venituri la buget pe anul 2013, în cel mai bun caz, în cel mai fericit caz vor fi la fel ca în 2012”.

În afara de taxa de habitat, alte taxe nu au fost majorate. Dar, surprinzător sau nu, Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a instituit alte taxe sau măsuri care presupun cotizarea către bugetul municipalităţii. Una dintre acestea precizează că toate cluburile din staţiune sunt obligate să-şi confecţioneze, „cel mai târziu în ultima săptămână a lunii iunie a fiecărui an câte un car alegoric” şi, de asemenea, să participe, „în timpul sezonului estival la caravanele organizate săptămânal de Primăria Municipiului Constanţa”. Aşa cum prevede proiectul de hotărâre al CLM, carul alegoric va avea o lungime minimă de opt metri, iar atmosfera va fi întreţinută de cel puţin şase animatori(oare). Proiectul a iscat discuţii în Consiliul Local, liberalul Radu Matei considerând că iniţiativa constituie „o măsură anti competitivă pentru că ridică foarte mult standardul de intrare pe piaţa de cluburi şi forţează un operator economic să facă o investiţie pe care el o consideră a nu fi benefică afacerii lui”.

Taxa de promovare a staţiunii Mamaia

Cea mai recentă idee a primarului Radu Mazăre îi vizează atât pe agenţii economici din Mamaia şi din Satul de Vacanţă, cât şi pe proprietarii de apartamente din staţiune. „O să punem în şedinţa viitoare de Consiliu Local o taxă de promovare tuturor agenţilor economici care lucrează în Mamaia, inclusiv deţinătorilor de apartamente. Este o taxă discutată cu Asociaţia Patronală din Mamaia”, anunţa edilul şef în urmă cu o săptămână.
Aşadar, un nou bir pentru agenţii economici şi pentru proprietarii de apartamente din Mamaia, proprietari care oricum plătesc, asemenea celorlalţi constănţeni, taxe şi impozite locale. Suntem în luna aprilie a lui 2013. Este de aşteptat, în ritmul acesta, ca până la finalul anului administraţia Mazăre să „scoată din joben” noi şi noi surprize constând în taxe care „cocoşează” contribuabilii?!?
Menţionăm că Iustin Fabian Roman, consilier local PDL, a anunţat, ieri, că nu va vota taxa de promovare a staţiunii Mamaia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii