Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iustin Fabian Roman cere Primăriei Constanţa un teren pentru dezvoltarea unui parc industrial

ro

28 Mar, 2014 00:00 4391 Marime text
Iustin Fabian Roman, consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa şi prim-vicepreşedinte al PDL Constanţa, a declarat, ieri, că a solicitat administraţiei locale să i se comunice dacă în Constanţa există terenuri, intravilane sau extravilane, pe care să se poată dezvolta un parc industrial. Roman a menţionat că a făcut această solicitare către Ramona Dospinescu, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa. Conform răspunsului primit, în inventarul domeniului public şi privat al Constanţei nu ar exista însă înregistrate suprafeţe de teren mai mari de 5 hectare, libere de construcţii, „cu excepţia terenurilor afectate de parcuri, spaţii verzi şi faleze“. Aşadar, un astfel de teren nu există. Cu toate acestea, democrat-liberalul susţine că va insista pe lângă reprezentanţii municipalităţii pentru identificarea unei soluţii.
Consilierul local PDL a explicat că proiectul parcului industrial ar presupune încheierea unui parteneriat cu RAJA, cu ENEL şi eventual cu Congaz, dar şi ca Primăria Constanţa să vină cu o serie de facilităţi fiscale pentru agenţii economici care ar putea să activeze în acest parc. „Constanţa se poate dezvolta industrial, este singura posibilitate de a dezvolta locuri de muncă“, a precizat democrat-liberalul.
Şi Gigi Chiru, liderul PDL Constanţa, a declarat, în acelaşi context, că „de 12 ani nimeni nu intră să facă un business în Constanţa“ din cauza taxelor covârşitoare. „Eu aduc 50 de investitori dacă municipiul pune la dispoziţie terenul“, a mai afirmat Chiru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 28 Mar, 2014 08:25 Nu inteleg de ce trebuie sa dea primaria acest teren? Primaria daca detine astfel de terenuri, atunci sa faca parcuri pe ele, sa le transforme in spatii de agrement pentru public. Pentru parcuri industriale, foarte importante pentru dezvoltarea orasului, sunt foarte multe terenuri private de vanzare pe b-dul Aurel Vlaicu, in spatele centrelor comerciale, in vest in zona Palas spre A2, in nordul orasului spre Ovidiu si in sud spre Agigea, sunt o multime de anunturi privind terenuri de vanzare special pentru parcuri logistice, multe se vand cu proiect cu tot. Asa ca daca se vrea, se poate.