Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În loc de prime de sărbători Angajaţii unei primării din Constanţa, obligaţi să returneze norma de hrană

ro

06 Dec, 2013 00:00 2817 Marime text
Petrică Dragomir, Georgeta Culea, Nicolae Nedelcu şi Nicuşor Culea îl reclamă pe primarul comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea, într-un proces deschis în data de 2 decembrie.
Potrivit şefului autorităţii locale respectivii sunt membri de sindicat şi nu se află la primul proces de acest gen. „Ei încearcă pe toate căile să convingă instanţa că meritau acel drept (n.r. norma de hrană)”, susţine primarul, citat în instanţa ca pârât. Dumitru Nedea a menţionat că în ţară deciziile instanţei diferă, afirmând că sunt angajaţi care au câştigat astfel de procese şi alţii care le-au pierdut, cum este şi cazul localităţii Ion Corvin, unde sindicaliştii deşi au pierdut un proces, au deschis altul, în speranţa că li se vor recunoaşte drepturile salariale. „În perioada 2010-2011 ei au acceptat să le fie plătită norma de hrană, deşi ştiam şi, ştiau şi ei, că legea interzice acest lucru. Dar salariile erau foarte mici şi ce puteam să fac? Ei au spus atunci «Ce o fi, o fi». Dar unde-i lege, nu-i tocmeală. De asemenea, Curtea de Conturi, în urma controlului din anul 2012, a dispus ca sumele provenind din norma de hrană să fie returnate de angajaţi până în anul 2014”, a explicat şeful autorităţii locale.
 
Nouă salariaţi ai Primăriei Ion Corvin se află în această situaţie, şi fiecare dintre ei trebuie să returneze câte 5.500 de lei. Dumitru Nedea a explicat că angajaţii, care au primit normă de hrană în perioada 2010-2011, au salarii de 600-800 de lei şi nu ştie cum se vor putea descurca aceştia, astfel încât să restituie sumele de bani care le sunt imputate. „Dacă se va ajunge în situaţia de a se returna fondurile, cred că îmi pleacă toţi salariaţii”, a mai spus şeful autorităţii locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii