Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CL Constanţa fuge de răspundere Asociaţia Litoral – Delta Dunării poate gestiona taxa de promovare a turismului după bunul plac

ro

03 Jun, 2015 00:00 1991 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a decis, ieri, printr-o hotărâre, că nu va mai avea un reprezentant în cadrul comisiei de monitorizare a fondurilor provenite din taxa de promovare a staţiunii Mamaia şi a Satului de Vacanţă. Asta înseamnă că Asociaţia Litoral – Delta Dunării va putea, de acum înainte, să cheltuiască acești bani după bunul plac. „Responsabilitatea utilizării fondurilor din taxa de promovare va reveni integral Asociaţiei Litoral – Delta Dunării“, a declarat, ieri, Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa.
 
Discuţii în contradictoriu, ieri, în contextul ședinţei Consiliului Local Municipal Constanţa, pe marginea proiectului de hotărâre care prevedea că CLM nu va mai avea un reprezentant în cadrul comisiei de monitorizare a fondurilor provenite din taxa de promovare a staţiunii Mamaia şi a Satului de Vacanţă. Asta pentru că cei șase consilieri liberali au considerat că este imperios necesară prezenţa unui reprezentant al municipalităţii în această comisie, prezenţă care, în opinia lor, are un caracter preventiv și asigură cheltuirea responsabilă a acestor fonduri. Nu de aceeași părere au fost ceilalţi consilieri locali, și nici Decebal Făgădău, care, de altfel, a și iniţial proiectul de hotărâre. „(n.r. Consiliul Local Constanţa) Nu mai vrea să gestioneze ceva ce la nivel de decizie trebuie să aparţină plătitorilor acestei taxe“, a declarat Făgădău. „Nu vrem să mai facem parte din această echipă“, a adăugat viceprimarul. El a precizat totuși că, trimestrial, asociaţia al cărei președinte este Corina Martin va da socoteală administraţiei locale cu privire la modul în care cheltuiește acești bani.

„Raportul e plin de amatorism“

De remarcat este însă că niciun reprezentant al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării nu a fost prezent, ieri, în sală, la ședinţa CLM, pentru a-și prezenta raportul în care a explicat cum anume a cheltuit fondurile încasate din taxa de promovare a turismului în staţiunea Mamaia. Amintim că asociaţia încasează 80% din taxa instituită de CLM Constanţa în 2012. Singurul consilier local care a făcut comentarii pe marginea raportului înaintat de asociaţie către Consiliul Local a fost, și de această dată, liberala Ana Marcu, cea a care a declarat că „raportul e plin de amatorism“.
 
 
Despre câţi bani a dat asociaţia pe șepci și șepcuţe, pe campania Mamaia Style, considerată discriminatorie de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, și pe alte târguri de turism puteţi afla citind materialul „EXCLUSIVITATE. Cum a cheltuit Asociaţia Litoral Delta-Dunării aproape 300.000 de euro din banii încasaţi pentru taxa de promovare a staţiunii Mamaia (document)“.
 
Ce este regretabil este faptul că niciunul dintre ceilalţi consilieri nu a părut să aibă vreo obiecţie la acest raport. Pesemne că fie social-democraţii încă se tem să vorbească sau să-și asume vreo critică la adresa Corinei Martin, președintele asociaţiei - deh, Radu Mazăre a demisionat prea recent -, deși e de notorietate că relaţiile acesteia cu PSD sunt mai mult decât șubrede, fie că nu au citit raportul acestei asociaţii. Ambele variante sunt la fel de posibile.

Nu în ultimul rând, municipalitatea constănţeană rămâne totuși cea care încasează controversata taxă de promovare a turismului în staţiunea Mamaia, fapt pentru care e greu de înţeles de ce fuge de răspundere și de ce alege să nu mai aibă un reprezentant în comisia de monitorizare a fondurilor provenite din această taxă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii