Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza aeriană SMURD va fi amplasată la Spitalul Judeţean Constanţa

ro

18 Apr, 2013 00:00 3596 Marime text
În urmă cu două săptămâni, la Constanţa, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, anunţa că la
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va fi inaugurată cea de-a şasea bază de salvare aeriană - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).


Avionul de mici dimensiuni a fost achiziţionat prin sprijinul acordat de populaţia care a donat 2% din impozit şi a fost utilat ca ambulanţă aeriană. Baza de salvare aeriană va fi deservită de medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Constanţa, iar zborurile vor fi efectuate cu piloţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. „Elicopterul va fi garat la Spitalul Judeţean Constanţa, unde va fi construit un hangar. Până atunci va sta la Poliţia de frontieră.

Şi încă ceva, vom schimba elicopterul cu cel primit de Spitalul din Craiova, deoarece acela are flotoare, adică poate pluti pe apă. În felul acesta, Constanţa câştigă un serviciu medical important, cea mai mare realizare fiind faptul că Unitatea de Primire a Urgenţelor Constanţa va prezenta mai multă încredere pentru cetăţeni datorită noilor echipamente din dotare, dar şi a faptului că timpul de intervenţie se va diminua considerabil”, a declarat senatorul Nicolae Moga.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii