Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agendă plină de proiecte în comuna Pantelimon şi paşi înainte

ro

27 Apr, 2017 00:00 3695 Marime text
Aflată la aproape 60 de kilometri distanţă de Constanţa, comuna Pantelimon a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare continuă, consecinţă a numărului mare de proiecte ce vizează dezvoltarea economică şi socială. Cu misiunea de a transforma comuna într-o localitate cu adevărat modernă, se lucrează intens, iar proiectele continuă. Ba mai mult, se intenţionează realizarea unor investiţii noi, care vin în sprijinul oamenilor.
 
Deoarece educaţia reprezintă un domeniu căruia i se acordă atenţia cuvenită în comunitate, au fost făcute demersuri pentru construirea unui centru after school destinat copiilor ce provin din medii defavorizate. „Proiectul a primit finanţare şi acum urmează să confruntăm documentele depuse cu cele originale pe care le avem noi. Apoi vom demara procedurile pentru începerea execuţiei lucrărilor“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Gheorghe Martinescu, viceprimarul comunei Pantelimon.
 
Viitorul centru va găzdui aproximativ 20 de copii care nu au părinţii aproape sau au o situaţie economică dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
 
O altă veste bună se referă la sistemul centralizat de apă şi canalizare, care, în curând, va fi gata. „Proiectul este în curs de finalizare, mai sunt de făcut mici remedieri. Mai avem de reabilitat un rezervor de apă în Pantelimonul de Sus. Cât mai curând, urmează să facem verificarea finală a lucrărilor“, a precizat viceprimarul.
 
Rămânând în sfera lucrărilor, ne îndreptăm atenţia spre cele de asfaltare, care sunt continuate. Dacă deja a fost turnat un strat de asfalt în Pantelimonul de Sus, în localităţile Pantelimonul de Jos şi Runcu urmează să fie turnat covor asfaltic. Ulterior, se va turna încă un strat de covor asfaltic în Pantelimonul de Sus. De asemenea, vor fi amenajate şi podeţe de traversare pentru gospodării.
 
„Mai avem un proiect de reabilitare a drumurilor în Nistoreşti şi Călugăreni, pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării şi credem că va fi finanţat“, a precizat Gheorghe Martinescu.
 
Totodată, au fost depuse deja la Ministerul Dezvoltării şi cereri pentru a executa grupuri sanitare interioare la şcoli şi la grădiniţe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii