Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
08:00 28 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Trei etaje și... puține spații verzi În Năvodari se va construi o nouă pensiune

ro

29 Aug, 2016 00:00 856 Marime text
 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a emis o reglementare în urma proiectului depus de Andrei Mâncaș, din Năvodari, pentru construirea unei pensiuni în orașul în care acesta domiciliază. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) din data de 26 august s-a aflat proiectul intitulat “Construire pensiune P+3”, proiect ce prevede ca viitoarea pensiune să fie amplasată în zona Beach Land din orașul Năvodari, strada B4 numărul 11.
 
Suprafața terenului, aflat la o distanță de aproximativ 240 de metri de Marea Neagră, este de 500 de metri pătrați, jumătate urmând să aibă ca destinație spații verzi. Imobilul prevăzut în proiect va avea o înălțime de trei etaje. La parterul clădirii se vor afla un cafe-bar, o cameră tehnică, două spații sanitare, un magazin alimentar, o cameră destinată depozitării bagajelor, o terasă, dar și trei camere cu băi proprii. La primul etaj al clădirii se vor afla cinci camere cu băi proprii, dar și șase balcoane. Etajul al doilea prevede tot atâtea balcoane ca primul etaj, trei camere cu băi proprii și un apartament. La etajul trei vor fi șase balcoane, două apartamente și două camere cu băi proprii, conform memoriului de prezentare a proiectului depus la APM Constanța.
 
Viitoarea pensiune va asigura locuri de parcare pentru turiști, în limita spațiului liber de pe terenul lui Andrei Mâncaș, și va fi racordată la rețeaua de apă administrată de RAJA SA, dar și la rețeaua de alimentare cu energie electrică a orașului. Cât despre asigurarea agentului termic, viitoarea pensiune va avea propria centrală termică pe gaze naturale. Pentru deșeurile produse, pensiunea va încheia un contract cu operatorul de salubritate autorizat din Năvodari.
 
Conform proiectului, spațiile verzi vor fi amenajate pe terasele imobilului prin amplasarea de jardiniere și aranjamente florale, dar și la nivelul solului, prin creșterea unei vegetații de talie mică. Gardul care împrejmuiește terenul va fi dublat de o perdea de gard viu, tocmai pentru a crește suprafața de spațiu verde cerută de APM Constanța.
 
După ce lucrările necesare construcției clădirii vor fi finalizate, iar imobilul va fi dat în folosință, va urma o perioadă în care structurile subterane vor fi curățate și golite, terenul va fi curățat de resturile materialelor de construcție și excavațiile vor fi umplute cu pământ de calitate, se arată în memoriul de prezentare a proiectului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii