Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de rapane confiscate de polițiști de la suspecți de braconaj într-o acțiune de două zile pe Marea Neagră și în Delta Dunării (video)

ro

16 Sep, 2017 12:00 3451 Marime text
Aproape 17 tone de rapane, peste 200 de kilograme de pește și setci în lungime totală de peste un kilometru au fost indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, în urma unei acțiuni de două zile.
 
În perioada 13 - 15 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”au acționat în Delta Dunării și pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.
 
În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 12 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale.
 
 De asemenea, au indisponibilizat și confiscat 16.850 kg. derapane, 202,6 kg. de pește, 3 beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilamentînlungime de 40 m., 26 de setci din plasă de fir textilîn lungime de1040 m., 3 vintire de baltă și 3 nave de pescuit comercial maritim.
 
La acțiune au participat reprezentanți ai Asociației Rezervației Biosferei Delta Dunării.
 
Într-unul dintre cazuri, la data de 14 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”au depistat patru persoane, din Constanța, în timp ce se aflau la bordul unei nave de pescuit comercial și desfășurau activitate de pescuit comercial pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării,  fără a fi autorizați în acest sens.
 
În momentul constatării, la bordul navei de pescuit comercial a fost descoperită cantitatea de 4.750 kg. de rapane ce au fost ridicate în vederea confiscării și predate spre valorificare.
 
Nava și unealta de pescuit au fost indisponibilizate, asupra acestora urmând a se dispune măsuri legale, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Sursa foto video: Politia Romana
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii